NYDIG – лесна покупка на Биткойн чрез банката

NYDIG - прави лесно закупуването на Биткойн чрез банка
Купи и продай криптовалути

New York Digital Investment Group (NYDIG) ще си партнира с Fidelity National Information Services (FIS), за да разреши на всички американци да купуват, продават и държат Биткойн директно чрез съществуващия им банков акаунт. Компаниите се надяват проектът им да бъде реалност следващите месеци.

„Това, което правим, е да улесним всички американци и корпорации да купуват Биткойн чрез съществуващите си връзки с банки“ – Patrick Sells, директор на сектор “Банкови решения” в NYDIG.

FIS ще се заеме с предоставянето на леснодостъпна апликация чрез приложението им  Digital Onе, а NYDIG ще се грижи за опазването на криптовалутите. 

Купи и продай криптовалути

Засега всеки, който иска да поръча Биткойн, може да го направи чрез платформи като Coinbase, Kraken, PayPal и други. Целта на двете компании обаче е да предоставят възможността за това в традиционния финансов свят –  директно от банката. 

Засега банките са насочени към предоставянето на крипто услуги на богатите си клиенти и институциите, оставяйки хората от средната класа без възможност пряко да инвестират в крипто.

Новият проект ще доведе до намаляването на това различие и ще позволи на всеки американец да може да закупи крипто от банката си директно, дори и за $1. 

Засега NYDIG е в преговори с голяма част от банките в САЩ, но според данни на компанията стотици по-малки банки вече са изявили инициатива да участват, като една от тях е Suncrest.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група