OpenSea достигна обем на търговия от $10 млрд

OpenSea достигна обем на търговия от $10 млрд
Купи и продай криптовалути

Най-големият NFT пазар, OpenSea, достигна обем търговия от 10 милиарда долара за първи път, откакто стартира преди четири години.

Нарастването на шума около NFT творбите направи OpenSea едно от най-популарните средища на автори и търговци. През август, например, общият обем на платформата беше само 1 милиард долара.

NFT са криптографски уникални токени, които могат да бъдат свързани с дигитални или физически активи като произведения на изкуството, музика или видеоклипове. Някои от най-известните серии на NFT, като Bored Ape Yacht Club, често се търгуват на OpenSea, докато платформата също е домакин друга известна поредица – CryptoPunks.

Купи и продай криптовалути

В сравнение с други големи платформи, OpenSea е много напред по обем на търговия.

Базираните на Етериум платформи Rarible и SuperRare.co имат обеми съответно от едва 263,97 милиона долара и 177,95 милиона долара. Средната цена на продажба обаче на Rarible и SuperRare е много по-висока, отколкото на OpenSea, което предполага, че последните две платформи са по-популярни за артикули с по-висока цена.

Втората най-висока платформа по обем търговия е крипто играта Axie Infinity с общ обем от 3 милиарда долара и над един милион търговци на платформата. За сравнение, OpenSea има 635 698 търговци на своята платформа, а Rarible 83 810.

Бумът на NFT не се случва само в Етър, като много проекти стартират на конкурентни блокчейн, като Solana.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група