Организаторът на схемата на Понци за 35 милиона долара беше задържан в САЩ

организатор схема Понци
Купи и продай криптовалути

Основателят на Family Wealth Legacy и Zolla, Матю Пиърси, обвинен в организиране на мащабна схема на Понци, е задържан от ФБР, се казва в съобщение за пресата от Министерството на правосъдието на САЩ.

Арестът е извършен в щата Калифорния, след като Пиърси се е опитал да избяга от органите на реда. В продължение на час служителите на ФБР са го преследвали, но той се скри в специален подводен влекач в езерото Шаста. Задържали са го след излизане на брега.

Прокуратурата на Южния окръг на Калифорния повдигна обвинение срещу Пиърси по обвинения в измами, пране на пари и подправени доказателства.

Купи и продай криптовалути

Според разследването той е организирал схемата на Понци, която е събрала около 35 млн. долара. Компаниите са получили тези пари за “инвестиционни продукти”, включително добив на криптовалути.

“Пиърси използва Family Wealth Legacy и Zolla, за да набира средства, използвайки различни неверни и подвеждащи твърдения, включително алгоритми за търговия, успеха на инвестиционните стратегии на компаниите и ликвидността на инвестициите”, се казва в него.

Според властите Пиърси е похарчил получените средства за собствени нужди: поне 2,5 милиона долара, които е дал за ремонта на две къщи и за плащане на сметки по кредитни карти.

Ако Пиърси бъде доказано виновен, той е изправен пред 20 години затвор и глоби на обща стойност 1 милион долара за всяко от обвиненията.

Припомнете си, че през ноември американски съд осъди бившия служител на Microsoft Владимир Квашук на девет години затвор за кражба, пране на пари и данъчни измами с биткойни.

телеграм крипто канал

Присъедини се тук:👇

📖Обучителна система:
https://www.cryptomaniabg.com/blog/category/training/

📢Facebook група:
https://facebook.com/groups/188588638722650/

📲 Затворен Telegram канал за лесно проследяване на нашите стъпки и съвети:  https://t.me/cryptomaniabginfo

📲 Отворен Telegram чат за взаимопомощ:
https://t.me/joinchat/HcNzJU3ExWqPFJkiRvBkTA

⚡Уебсайт:
www.cryptomaniabg.com

📈Инвестиционни компании:
https://www.cryptomaniabg.com/blog/category/допълнителни-доходи/

❗❕Винаги препоръчваме включване в последното ни инвестиционно предложение. В случая то е компания QubitTech❗❕