PayPal да разреши на клиентите си да изпращат Биткойн извън app-a

PayPal с рекорден растеж
Купи и продай криптовалути

PayPal планира да разшири крипто услугите си, като разреши на потребителите да изпращат криптовалутите си извън PayPal.

Компанията създаде вихрушка в крипто пазара, след като в края на миналата година съобщи, че ще даде възможност на клиентите си да купуват и продават криптовалути чрез приложението. По-късно PayPal направи възможността за харчене на крипто в мрежата си от мърчанти реалност. 

Всичко това са стъпки, които правят адаптацията още по-голяма, но се появиха критици, казващи, че клиентите не могат да изтеглят крипто извън приложението на разплащателния гигант.

Купи и продай криптовалути

PayPal адресира този проблем. В сряда директорът на блокчейн и крипто, Jose Fernandez da Ponte, сподели, че бизнесът ще добави трансфер към трети лица. Това означава, че потребителите на PayPal ще имат възможност да изпращат своето крипто на други платформи, като например Coinbase.

В изказването си da Ponte заяви, че PayPal иска клиенти да могат да „донесат своята криптовалута при нас, за да могат да я използват в търговия и ние искаме те да могат да вземат криптовалутата, която са закупили с нас, и да я занесат до дестинацията по техен избор.” Той обаче не сподели кога услугата ще бъде налична за клиентите.

Засега крипто транзакциите на PayPal се обработват от компанията за блокчейн инфраструктура Paxos, както и на други посредници при глобалната си услуга. За новата крипто услуга компанията може да разчита както на Paxos, така и на бизнесът Curv, който PayPal закупи тази година.

 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група