PayPal: търсенето на клиенти за криптовалута надмина очакванията с 2-3 пъти

Купи и продай криптовалути

Главният изпълнителен директор Даниел Шулман казва, че платежната система ще добави поддръжка за нови алткойни и как компанията ще помогне на  Цифровите валути на централните банки (CBCD).

Броят на клиентите на PayPal, които са кандидатствали за достъп до крипто услуги, е 2-3 пъти по-голям от очаквания. Това обяви главният изпълнителен директор на компанията Даниел Шулман по време на конферентен разговор. Поради голямото търсене платежната система увеличи седмичния лимит за закупуване на криптовалута от  10 хиляди $ на 15 хиляди $ , съобщава Cointelegraph .

Купи и продай криптовалути

„Виждаме хора, които вече са закупили криптовалута, отварят портфейла си няколко пъти на ден, за да разберат какво се е случило с техните инвестиции“, каза Шулман.

По-рано платежната система обяви, че в близко бъдеще ще добави възможността да купува, продава и съхранява криптовалути Bitcoin, Ethereum, Litecoin и Bitcoin Cash. Също така ще може да се плаща с дигитални пари в 26 милиона магазина – това ще се случи още в началото на 2021 година.

Шулман отбеляза, че PayPal планира да добави поддръжка за други криптовалути в бъдеще, но не уточни кои. Но може би една от тях ще бъдат Цифровите валути на централните банки (CBCD). Според Шулман, поради своя мащаб и известност, PayPal “ще помогне да се оформи функционалността на CBCD”, ще улесни тяхното взаимодействие със съществуващите платежни системи и магазините на дребно.

Сега 10% от американските потребители на PayPal имат достъп до крипто услуги, продължи Шулман. Според него този брой ще нарасне до 100% до началото на декември. Също така през първата половина на следващата година компанията ще предостави възможност за работа с криптовалута на своите международни клиенти, като добави съответните функции в приложението за плащане Venmo.

PayPal обяви добавянето на поддръжка за криптовалута на 21 октомври. На този фон започна бързият растеж на биткойн курса. Оттогава то се е повишило от 12,2 хиляди на 14,1 хиляди, сега е спаднало до 13,5 хиляди.

Присъедини се тук:👇

🎯Обучителна система за онлайн пасивни доходи:
https://www.cryptomaniabg.com/blog/category/training/

🎯Facebook група:
https://facebook.com/groups/188588638722650/

🎯Telegram канал:
https://t.me/joinchat/HcNzJU3ExWqPFJkiRvBkTA

🎯Инвестиционни компании:
https://www.cryptomaniabg.com/blog/category/допълнителни-доходи/

*Винаги препоръчваме включване в последното ни инвестиционно предложение. В случая то е компания QubitTech.