PayPal с рекорден растеж за Q1

PayPal с рекорден растеж
Купи и продай криптовалути

PayPal избухна от щастие, след като регистрира рекордни приходи, печалби и повишаващ се брой клиенти за 2021. В сряда финтех гигантът съобщи приходи от $6.03В.

Също резултатите от доклада показват повишаване на разплащанията от $277В за Q4 2020 до $285В за Q1 2021. Това е доста необичайно, тъй като в началото на годината обемът на разплащанията намалява след коледните празници.

Само няколко часа след представянето на отчета, цената на акциите на PayPal скочи с 5% и стигна до $260, като в момента на писане е $252.

Купи и продай криптовалути

Ръстът на компанията се дължи отчасти и на последиците от Covid-19 – повишаващото се използване на разплащания с карти, вместо кеш, както и на новите про-крепто политики.

„Нашите силни резултати от първото тримесечие демонстрират устойчив импулс в нашия бизнес, когато светът преминава към дигитална икономика“ – каза Dan Schulman, CEO на PayPal.

За трите месеца от началото на годината PayPal регистрира и повишаване на мърчантите си с 1.5М, като към момента те са 31М. Също компанията се сдоби с нови 14.5М нови активни акаунти, като общо са 392М. 

Междувременно компанията се изяви и като крипто евангелист – предостави възможността на клиентите си да купуват, продават и държат крипто, както и даде възможност за разплащане с крипто карти, като се грижи за трансфера на пари и ги обръща във фиат. В допълнение дъщерната компания на PayPal – Venmo ще интегрира social trading на криптовалути.

„Както криптовалутите, така и емитираните дигитални валути на централните банки (CBDCs)  могат да изиграят критична роля за формирането на по-приобщаваща и по-справедлива финансова система“, каза Schulman, добавяйки по-късно, че проучванията на PayPal прогнозират, че половината клиенти очакват да използват криптовалута в бъдеще. Той също така отбеляза, че половината от крипто клиентите на PayPal отварят приложението всеки ден.

В отговор на въпроси на относно CBDCs, Schulman каза, че компанията е водила дискусии с правителствата по целия свят. Той отбеляза, че скоростта на приемане на CBDC ще варира в различните държави, но че всяко правителство разглежда дигиталните валути като част от бъдещето си.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група