PlanB: Биткойн без съмнение ще достигне $ 100 000 – $ 288 000 до декември 2021 година

Купи и продай криптовалути

Популярният блогър PlanB потвърди, че остава верен на прогнозата си, че цената на първата криптовалута ще нарасне до 100 000 – 288 000 долара до декември 2021 година. Той намери допълнителни доказателства за намаляване на предлагането на монети, което е в съответствие със Stock-to-Flow (S2F) модела, на който се основават неговите очаквания.

 

Купи и продай криптовалути

PlanB отбеляза, че по време на периоди на пазарни корекции, той наблюдава как алгоритмите на биткойн китове улавят стотици 0,01 BTC парчета от “Weak Hands”. По-късно, в по-големи суми, криптовалутите изчезват в „дълбоки” студени портфейли ”.

 

S2F се използва за определяне на дефицита или излишъка на актив и се изчислява като текущото му предлагане, разделено на новата емисия за определен период от време.

Според модела S2F преместването на биткойни в студени портфейли за дългосрочно съхранение води до намаляване на продажбите им. Това важи особено за периода след Биткойн халвинга, което води до шок на предлагането и провокира бичи пазар през следващите 18-20 месеца. Такъв беше случаят през първия и втория халвинг на наградите за миньорите през 2012 и 2016 г.

Според PlanB динамиката на биткойните след третия халвинг през май 2020 г. потвърждава неговата коректност и се развива като по часовник . Шест месеца по-късно цената се доближи до границата от 16 000 долара, добавяйки почти 80% към себестойността си спрямо долара.

 

Блогърът вижда потвърждение на очакванията си в придобиването на биткойн от инвеститора и милиардер Стенли Дракънмилър. Преди това споделя още положителни подобни сигнали и по-специално, действията на компанията Stone Ridge Holdings Group, както и одобрението от Иран на механизъм за плащане на такса с добитите в страната Биткойни.

 

Моделът S2F предполага, че девет месеца след Халвинга, 100% от притежателите на криптовалутата ще имат печалба, което може да предизвика увеличаване на предлагането, което да се поеме от търсенето. В бъдеще, при условията на генериране на ново търсене, продавачите може да не се върнат на пазара през следващите няколко седмици или месеци, което ще доведе до ново ускоряване на растежа.

Спомнете си, че в началото на октомври ръководителят на аналитичната служба ByteTree Чарли Морис се усъмни , че моделът S2F работи.

През юни моделът S2F беше критикуван и от съоснователя на Ethereum Виталик Бутерин.

Този път обаче под влиянието на халвинга през месец Май както и всичко, случващо се на пазарите и извън тях, повлияха на цената и Биткойн нарасна бързо от цена под 10 000$ за брой до близо 16000$ за брой преди няколко дни.

Да видим на къде ще продължи своето движение…?

Присъедини се тук:👇

📖Обучителна система:
https://www.cryptomaniabg.com/blog/category/training/

📢Facebook група:
https://facebook.com/groups/188588638722650/

📲Telegram чат:
https://t.me/joinchat/HcNzJU3ExWqPFJkiRvBkTA

⚡Уебсайт:
www.cryptomaniabg.com

📈Инвестиционни компании:
https://www.cryptomaniabg.com/blog/category/допълнителни-доходи/

❗❕Винаги препоръчваме включване в последното ни инвестиционно предложение. В случая то е компания QubitTech❗❕