Планът на Байдън: крипто трансфери над 10К да бъдат докладвани на IRS

Планът на Байдън: крипто трансфери над 10К да бъдат докладвани на IRS
Купи и продай криптовалути

Според предложението бизнесите трябва да докладват за крипто както за кеш, когато става дума за крупни суми.

U.S. Treasury пусна допълнително предложение към планът за промените в данъците на Байдън. Според него крипто бизнесите ще трябва да докладват на IRS всички трансфери за над $10К. 

Според репорта, администрацията на Президента е разтревожена, че криптовалутите „вече създава значителен проблем с разкриването, като улеснява нелегалната дейност, включително укриването на данъци“. Също те казаха, че след като пазарната капитализация на целият крипто пазар е станала над $2Т през последната година, то крипто трябва да е под тяхното внимание. Според доклада “транзакциите на криптовалути изглежда ще повишат възможността си през следващото десетилетие”.

Купи и продай криптовалути

За IRS става все по-трудно да хване укриване на данъци, поради бързото развитие на технологията и изобретателността на хората от индустрията. В доклада пише – „Това е така, защото IRS използва остарели системи и липсва способността да се възползва напълно от предимствата на по-модерните технологии поради ограниченията на ресурсите“. Затова и идеята е веки крипто бизнес да докладва клиенитите си. 

Биткойн е най-голямата криптовалута по пазарна капитализация. Въпреки това рисковете за спадането на цената не са отшумели. През последните седмици валутата претърпя най-големия си спад от година насам. Въпреки това в момента цената се възстановява.

Според Neeraj K. Agrawal, деректор на отдел “Комуникации” в Coin Center, действието на органите не е изненадващо. Той каза, че „Криптовалутите работят като пари в  кеш, така че не е изненадващо, че те ще бъдат третирани като пари в кеш.“

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържаниепасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група