Polkadot с нов рекорд

Polkadot с нов рекорд
Купи и продай криптовалути

Цената на Polkadot, DOT, се е повишила с над 12.% през последните 24 часа, за да достигне границата от $50. По този начин токенът регистрира рекорден връх от $50,87, надминавайки предишния си рекорд от $49,35, поставен през май.

Октомври беше добър месец за Polkadot – не само по отношение на цената на монетата, но и по отношение на мрежовата.
През октомври Parity Technologies, която е проектирала мрежата, обяви, че скоро в мрежата ще бъдат въведени “парачейн”. Парачейновете са по същество блокчейни, които са включени в мрежата на Polkadot за по-голяма сигурност и валидиране на транзакции. Polkadot има за цел да бъде протокол с нулев слой, т.е. всичко да се извършва на главния слой, а не да се правят надграждания над него.

Наскоро приета мярка от Polkadot означава, че разработчиците могат да започнат да регистрират парачейн на 5 ноември, при условие че общността потвърди решението на Съвета. За да изразят своето мнение, разработчиците се нуждаят от DOT, родния токен на мрежата.
След съобщението на 13 октомври, че парачейните са на път, търсенето на DOT се увеличи. Въпреки това, от този момент до вчера, активът беше останал предимно в диапазона от $40 и $45. В момента DOT се търгева на цена от $48.71.

Купи и продай криптовалути
Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група