Polkadot води вълната с ръст от 30% за последните 7 дни

Polkadot води вълната с ръст от 30% за последните 7 дни
Купи и продай криптовалути

По-рано тази есен Cardano и Solana привлякоха вниманието, тъй като двата конкурента на Етър постигаха рекорд след рекорд. Сега обаче е ред на Polkadot, чийто токен DOT отбеляза значителен ръст.

Цената на DOT се повиши с 22.14% за последните 24 часа – част от увеличението от 30.22% през последната седмица – за да се увеличи до над $43 за койн. Тези нива са невиждани за DOT, която през май удари цени в над $49. 

Вероятно не е случайно, че след пет години развитие от Parity Technologies (инженерният екип зад Polkadot), проектът обяви в сряда, че е готов да пусне така наречените „парачейн“.

Купи и продай криптовалути

Парачейните са свои блокчейн, които работят заедно с основната мрежа, използвайки я за сигурност и за валидиране на транзакции. Polkadot е изцяло свързана с оперативната съвместимост на блокчейн, с цел да се увеличи броят на транзакциите, които мрежата може да обработва.

DOT е родният токен на мрежата, който дава на притежателите му право на глас за бъдещето на протокола, а потребителите също могат да „заложат“ DOT в мрежата, за да я направят по-сигурна. Най-важното е, че притежателите се нуждаят от DOT, за да създават нови парачейни, като този факт съответно повиши търсенето и цената.

Тези парачейни работят на основния слой на блокчейна за разлика от Lightning Network – втори слой на Биткойн и Polygon – възприемащ се като втори слой на Етериум. Това означава, че Polkadot има потенциал да се конкурира с тези високопрофилни проекти, тъй като всички транзакции ще се извършват само на главния блокчейн, при това с ниски разходи и висока бързина.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група