Последните крипто регулации

Последните крипто регулации
Купи и продай криптовалути

Надеждите и очакванията на всички в крипто сферата растат с всеки изминал ден, а заедно с това и цената.

Какво обаче би станало, ако държавите започват малко по малко да регулират системата? През тази седмица две от най-силно развитите държави в света подложиха криптовалутите под голямата питанка. Ето и кои са те.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Купи и продай криптовалути

пасивни доходи от криптовалути

Испания

Многото нови бизнеси, предлагащи крипто услуги, директно поставят свои реклами по улиците на Мадрид. Ето че това не се харесва на испанската институция National Securities Market Commission (CNMV) и тя реши да наложи стриктни права, с които да ограничи подобни прояви в бъдещето.

 

През февруари местната крипто борса Bit2me стартира кампания за разпространението на идеята за дигиталните валути чрез поставянето на 800 постера по главните улици на Мадрид. Плакатите са лозунг “Революцията току-що започна. Добре дошли в Биткойн”.

 

Според Комисията криптовалутите може да модернизират финансовата система, но те крият риск поради тяхната “екстремна волатилност, комплексност и липса на прозрачност”. Институцията ще иска да регулира поставянето на крипто лозунги на публични места. В допълнение Rodrigo Buenaventura, директор на организацията, спомена: “необходимо е да се подчертае, че това, което се контролира от CNMV, не са активите или доставчиците или операциите, а само рекламата, когато те се предлагат като алтернатива за инвестиция“.

 

Канада

Промени се случиха и отвъд океана. През седмицата Canadian Securities Administrators (CSA) и Investment Industry Regulatory Organization of Canada (IIROC) издадоха ново известие за платформи за търговия с крипто деривати, според което трябва да следват определени стъпки, за да постигнат нужна регулация.

 

“Тази рамка предоставя насоки за това как регулаторните изисквания могат да бъдат съобразени с бизнеса на платформата, без да се нарушава защитата на инвеститорите или почтеността на пазара” – каза Andrew Kriegler, президент на IIROC.

 

Вместо да създават допълнителни правила специално за крипто борсите, регулаторите избраха по-широки насоки, които да позволят на такива платформи да се интегрират във вече съществуващата регулаторна рамка в Канада. Като такива, на самите борси се препоръчва да се свържат с местните регулатори на ценни книжа „за да обсъдят процеса на регистрация и да отговорят на приложимите изисквания“ до 19 април.

 

В същото време Financial Transactions and Reports Analysis Centre of Canada (FINTRAC) добави криптовалутите в своя лист know-your-client (KYC). Това означава, че всеки, извършва транзакции с дигитални активи за над 10,000 Канадски долара (около $7,940), трябва да верифицира личността си. Всеки, желаещ да купи, продаде или обмени 1,000 CAD ($794) или повече в криптовалути също трябва да е идентифициран.

Автор: Милица Димитрова

Абонирайте се за блога и на този адрес – Клик!

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница