ВНИМАНИЕ: Потребители на Ledger загубиха Биткойни поради изтичане на данни

Потребителите на Ledger загубиха още 60 BTC поради изтичане на данни
Купи и продай криптовалути

Неизвестни нападатели продължават да ограбват потребителите на хардуерния портфейл на Ledger чрез фишинг имейли. 

Този път се предлага актуализация на портфейла след предполагаемото изтичане на лични данни на 115 хиляди клиенти. 

Представяйки се за изпълнителния директор на Ledger Паскал Готие, хакерите съобщиха, че „На 8 декември изследователите по сигурността регистрираха неоторизиран достъп на трети страни до един от вътрешните сървъри на Ledger Live“.

Купи и продай криптовалути

Твърди се, че изтичането на данни е засегнало поверителните данни на около 115 хиляди клиенти, включително лична информация, частни и публични ключове, както и количеството криптовалута, съхранявана в портфейла.

Пример за фишинг имейл от киберпрестъпници.

„Ако сте получили това писмо, значи сте пострадали от теч на информация. За да сте сигурни, че активите ви са в безопасност, инсталирайте най-новата версия на Ledger Live и следвайте инструкциите, за да създадете нов ПИН от портфейла си “, се казва в писмото.

Хакерите се адаптират възможно най-много към текущия дневен ред. На 8 декември акаунтът за поддръжка на Ledger в Twitter наистина обяви пускането на последната актуализация на Ledger Live.

 

Намерен е нов  адрес на нападателите . Според blockchain.com адресът е използван за първи път на 29 ноември. На 4 декември 42 BTC веднага бяха прехвърлени към него .

По време на писането адресът съдържа 60,19 BTC. Последният доклад за него е направен на 11 декември.

Призоваваме собствениците на портфейли на Ledger да бъдат бдителни, да не следват връзки на трети страни и да проверяват получената информация с официалните канали на компанията.

От края на октомври започна мащабна фишинг атака срещу потребители на хардуерни портфейли на Ledger. Хакерите им изпращат писма с молба да инсталират спешна актуализация, чрез която получават достъп до криптовалутата.

Преди това жертвите свързват атаката с изтичането на лична информация от около милион потребители от базата данни за маркетинг през юли. Разработчиците на портфейла обаче не са потвърдили това предположение.

В началото на ноември откраднатите средства бяха пуснати в движение. Хакерите прехвърлиха 1,15 милиона XRP в пет плащания на адреса за обмен на Bittrex и изпратиха 107 BTC на два биткойн портфейла. По-късно 51 BTC от тази сума се оказаха на борсата Binance.

телеграм cryptomaniabg

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми