Предишен контрольор на хазната на Британия става част от крипто фирма

Предишен контрольор на хазната на Британия става част от крипто фирма
Купи и продай криптовалути

Крипто компаниите навсякъде по света срещат регулаторни проблеми, затова и тактично наемат предходни регулаторни представители, които да им помагат в трънливия път към успеха.

Последният пример е Philip Hammond, който е бил Контрольор на хазната на Великобритания при бившия министър-председател Тереза ​​Мей от 2016 до 2019 г. Той се присъединява към стартъпа Copper, базиран в Обединеното кралство, като старши съветник.

Според съобщение той ще подпомага на компанията да разшири своята дейност в САЩ и Азия. Copper е компания, която позволява на институционални инвеститори, банки, хедж фондове, борси да търгуват активите си от студените портфейли (cold wallet) вместо от борси. 

Купи и продай криптовалути

Hammond нарече компанията „истински пионер на технологията за инвестиране на дигитални активи“ и намекна, че назначението му може да подсили глобалните амбиции на компанията: „Ако можем да съберем най-доброто от Великобритания – предприемачи, индустрия, правителство и регулатори – за да създадем и дадем възможност базирана на блокчейн екосистема за финансови услуги, ние ще осигурим глобалното лидерство на Обединеното кралство в тази област за десетилетия напред.”

Бившият регулатор се присъединява към флота от други бивши държавни служители в крипто екипи. 

През март крипто борсата Binance избра Brian Brooks, предходен глава на OCC за CEO на Binance.US. Малко по-късно обаче Brooks се оттегли от поста, поради неразбирателство в бъдещето развитие на Binance.US. Според други медии той е искал отделяне на компанията от компанията-майка Binance.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група