Privacy токените скачат с 15%, след като Австралия предупреди крипто трейдърите за окриване на данъци

Купи и продай криптовалути

Винаги когато агенция по събиране на данъци съобщи, че гледа под лупа крипто, цената на privacy токените скача.

Цената на Monero, ZCash, Horizen и Dash скочи с до 15% за последните 7 дни, възстановявайки се от краха на пазара, след като данъчната агенция на Австралия предупреди крипто трейдърите за окриване на данъци.

Купи и продай криптовалути

Данъчната служба съобщи, че следи изкъсо 600 000 трейдъри в страната и им напомни да декларират и внесат данък върху печалбата си. Агенцията каза, че има информация от крипто компаниите.

„Въпреки че изглежда, че криптовалутата работи в анонимен дигитален свят, ние внимателно проследяваме къде тя взаимодейства с реалния свят чрез данни от банки, финансови институции и онлайн борси за криптовалути, за да проследим парите обратно към данъкоплатеца“ – каза комисаря Tim Lo.

Наскоро министърът на финнасите на Австралия сподели, че няма да стои на пътя на крипто, но това не значи, че държавата няма да събира данъци за транзакциите с тях.

В резултат на това нарасна търсенето на частните валути, при които данни за транзакциите са скрити.

Monero е един от най-използваните частни токени. Валутата предлага транзакции, които са “закрити” – не предоставят информация относно изпращач и получател. Тя обаче се използва и от dark web пазарът, в който се търгуват наркотични вещества, оръжия и други незаконни дейности. За последната седмица Monero (XMR) е над 11% нагоре.

ZCash (ZEC) е друга частна валута, при която транзакциите може да са както “закрити”, така и “открити”. Тя е нагоре с 16% за последните 7 дни. Цената достигна до $186.15, като в момента на писане е $155.32. Въпреки че валутата е далеч от своя ATH тази година в $370, тя се възстановява добре след шока на пазара.

Предходните походи на данъчната администрация срещу крипто отново се отразява благоприятно на частните валути. Данъчната реформа на Biden включва докладване на всички крипто транзакции над 10 000. В деня на новината цената на Monero скочи с 30%.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група