Производителят за съоръжения за добив на Биткойн Canaan се разраства в Казахстан

Производителят за съоръжения за добив на Биткойн Canaan се разраства в Казахстан
Купи и продай криптовалути

Canaan – компанията за производство на hardware за добив на BTC – изгражда център в Казахстан.

Компанията е базирана в Китай, но разраства дейността си на глобално ниво. Canaan съобщи, че центърът ще помага на местните потребители с информация след покупката на съоръженията. Услугите ще включват машинно тестване, поддръжка и технически услуги.

„Създаването на сервизен център в Казахстан е от стратегическо значение за разширяване на географското покритие след продажбите и осигуряване на по-бърз и лесен достъп за подкрепа на нарастващата ни международна клиентска база” – каза CEO-то Nangeng Zhang.

Купи и продай криптовалути

📅Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – най-важните новини!

Казахстан е държава с голям дал от hash rate-a на Биткойн. Според изследване на Cambridge University, държавата контролира 6% от индустрията по добив на Биткойн и е на 4 място в света след Китай, САЩ, Русия.

Canaan набира бърза популярност сред казахстанските миньори. През април компанията вече е запълнила всички поръчки на оборудване за минуване до 2022, а от октомври до април акциите на бизнеса са нагоре с 1,000%. 

Откриването на център извън границите на Китай може би е и следствие от скорошните изказвания на вицепрезидент от държавата срещу сектора по добив на Биткойн. През последните седмици 3 региона в страната обявиха забрани за добива на криптовалути.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група