Проучване на Gemini – близо 2/3 от американците са “заинтересовани от крипто”

Близо 2/3 от американците са “заинтересовани от крипто” - проучване на Gemini
Купи и продай криптовалути

Според проучване на Gemini 63% от американците са “заинтересовани от крипто” и само 23% които са тотално незаинтригувани от сферата. Компанията очаква, че инвеститорите в дигитални активи ще се увеличи х2 до край на годината, което означава и повишение в цената.

От 3000 участника в проучването, компанията е установила, че средният крипто инвеститор е 38-годишен мъж с годишен доход от $111,000. Въпреки това Gemini забелязва промяна в тези метрики. Готовността на хората да инвестират променя средния инвеститор до 44 годишен и с годишен доход от $107,000 – по-висока възраст и по-нисък доход.

Интересен е фактът, че повече от половината са жени – по-конкретно 53%. Наблюдава се и интерес от дамите в предпенсионна възраст, които са 25%.

Купи и продай криптовалути

пасивни доходи от криптовалути

Образованието е от решителна гледна точка за бъдещите крипто инвеститори, което все още нямат нужното такова. 39% споделят, че са “донякъде запознати” с крипто, а 60% като “незапознати”. Силно мнозинство от възрастните в САЩ (77%) посочват, че са отворени да научат повече за дигиталните активи, независимо дали вече притежават криптовалута или не.

пасивни доходи от криптовалути

Според SEO-то на Gemini Noah Perlman: “новото проучване сигнализира за ценна и добре дошла диверсификация на инвеститорска база в крипто. Повечето участници в пазара създават неговото положително дългосрочно развитие.”

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържани

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница