Регулатори в Ню Джърси, Алабама и Тексас следят BlockFi

Регулатори в Ню Джърси, Алабама и Тексас следят BlockFi
Купи и продай криптовалути

След като през миналата седмица регулатори по света започнаха да забраняват дейността на най-голямата крипто борса – Binance, сега различни щати в САЩ тръгнаха по петите на платформата BlockFi.

Причината е, че според властите крипто компанията предоставя ценни книжа, за което не е регистрирана в съответния щат. Конкретно се има предвид доходите на потребителите от заключени в платформата криптовалути, за което те получават лихвен процент.

В понеделник Главният прокурор на Ню Джърси е разпоредил BlockFi да спре да приема нови клиенти от щата. Това съобщи CEO-то на компанията – Zac Prince. Новината бе доста изненадваща и удари шамар на една от най-големите платформи в индустрията. BlockFi е известна с това, че позволява на клиентите си да получат годишна лихва от 8.5% ако съхраняват активите си в борсата.

Купи и продай криптовалути

 

Слушай подкаста с най-важните новини от деня!

 

Към щата се присъедини и още един – Алабама. Комисията по ценните книжа на Алабама е разпоредила BlockFi да обясни защо дейността им в щата не трябва да бъде прекратена, след като предлагат услуги, за които не са регистрирани. 

Тексас се присъедини към групата. Щатът е предприел действия и иска затварянето на две от дъщерните дружества на BlockFi – BlockFi Lending и BlockFi Trading.

В tweet BlockFi сподели, че акаунтите за лихва не са ценни книжа, нещо с което изглежда регулаторите не са съгласни.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група