Седмични резултати: анализ на крипто пазарите

седмичен крипто анализ
Купи и продай криптовалути

Обобщавайки резултатите от изминалата седмица, припомняме рязкото намаляване на пазара, новите инвестиции в биткойн от институции, присъдата на Александър Винник, свързана с BTC-e, и други ключови събития.

Биткойн цена

Текущата седмица бе белязана от спад на пазара, по време на който в сряда, 9 декември, биткойнът падна на цена от около $ 18 000. В резултат на намаляването на обема на ликвидациите на фючърсния пазар възлиза на $ 440 млн. Друга вълна от корекция на декемврийското дъно от около $ 17 500 се състоя в петък. 11 декември.

Купи и продай криптовалути

Съпоставим спад в цената на биткойн се наблюдава на 1 декември, преди активът да скочи до 20 000 долара, а надеждите на инвеститорите за продължаване на растежа се възраждат в края на седмицата. В неделя първата криптовалута се върна на нива над $ 19 000, като по този начин се възстанови от предишните загуби.

По време на публикацията биткойнът се търгува на около 19 230 долара, ръстът през последния ден е бил 4,8%, през седмицата – 0,5%.

BTC / USD Часова диаграма от TradingView (Bitstamp).

Според търговеца и анализатор Тон Вайс, продължаващата карантина поради пандемията на коронавируса, увеличената емисия на долара и закупуването на биткойн от институциите създават благоприятна почва за по-нататъшно бичи рали.

„Пандемията помага на биткойн, защото се отпечатват повече пари, повече хора мразят правителството, повече компании търсят възможности за хеджиране на рискове. Вече 30% от хората по света са загубили работата си “, обясни Вайс.

По-рано анализаторите на Bloomberg  заявиха , че диапазонът на колебанията в цената на биткойните може да бъде 10 000-50 000 долара, а капитализацията може да нарасне до 1 трилион долара през 2021 – 2022 година.

Десетте най-големи криптовалути по капитализация в края на седмицата са както следва:

Данни: CcoinGecko .

Капитализацията на стабилни монети надвишава 25 милиарда долара

Общата пазарна стойност на петте най-популярни стабилни монети надхвърля 25 милиарда долара . Това е повече от 4% от общата капитализация на криптовалутата.

Tether е безспорният лидер сред стабилните монети. Капитализацията му е около 20 млрд. долара, а делът му в сегмента е 80%.

USDC е вторият най-популярен избор, капитализацията му тази седмица надхвърля 3 милиарда долара.

Графиката по-долу показва динамиката на растеж на сегмента през последните няколко години.

Стойността на активите в DeFi надхвърля рекордните 15 милиарда долара

Общата стойност на активите в DeFi-услуги тази седмица, за първи път надхвърли рекордните 15 милиарда долара, към момента на публикуването тази цифра беше 14,59 милиарда долара.

Данни: DefiPulse.

Водещата позиция се запазва от Maker, който представлява 2,66 млрд. Долара или 18,22%.

Съставът на първите пет не се е променил през последните три седмици, но Uniswap спадна от първо на пето място – последвано от Maker, WBTC, Compound, Aave и Uniswap.

Данни: DefiPulse.

 

И за завършек искаме да припомним една от най-силните новини тази седмица, която е от съществена важност за да придобием представа за случващото се на пазарите в реалните му размери.

телеграм cryptomaniabg

MicroStrategy събира $ 650 милиона за закупуване на биткойн

В петък, 11 декември, доставчикът на софтуер за анализ MicroStrategy Inc. обяви привличането на 650 милиона долара дългово финансиране за последващи инвестиции в биткойн. Сумата надвишава първоначално обявеното финансиране с 250 милиона долара.

MicroStrategy предлага необезпечени конвертируеми старши банкноти на акредитирани инвеститори при 0.75%. Лихвите се планират да се изплащат на всеки шест месеца, започвайки през 2021 г. Падежът е 15 декември 2025 г., освен ако компанията не купи или конвертира ценните книжа по-рано.

По-рано през седмицата анализаторите от Citi понижиха препоръките си за акциите на MicroStrategy Inc. поради планове за емитиране на конвертируеми облигации , след което цената им рязко поевтиня.

Освен това, MassMutual, застрахователна компания от Масачузетс, е взела решение да инвестира 100 милиона долара в биткойн. MassMutual работи в бизнеса от 1851 г. и контролира 235 млрд. Долара в застрахователни сметки.

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми