Ripple прекратява сътрудничеството си с MoneyGram

Ripple прекратява сътрудничеството с MoneyGram
Купи и продай криптовалути

Ripple прекрати партньорството си с услугата за парични преводи MoneyGram.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

пасивни доходи от криптовалути

Купи и продай криптовалути

Това обяви главният изпълнителен директор на базираната в Калифорния компания Брад Гарлингхаус.

 

 

Според него в бъдеще фирмите възнамеряват да преразгледат условията на споразумението за партньорство.

„Въпреки че липсата на рамка за регулиране на криптовалутите излишно замъгли водите за бизнеса и потребителите в САЩ, не може да се отрече съвместното постижение на Ripple и MoneyGram“, каза Гарлингхаус.

През лятото на 2019 г. услугата започна да обработва трансгранични плащания чрез системата за ликвидност при поискване (ODL), използвайки XRP токена. За взаимодействие с ODL MoneyGram получи комисионна в XRP.

През ноември 2019 г. Ripple приключи сделка за 50 милиона долара като получи 9,95% от общите акции на партньора. През второто тримесечие на 2020 г. компанията плати 15 милиона долара за услугата, през третото – 9,3 милиона долара.

Шефът на MoneyGram Алекс Холмс каза, че за 18 месеца сътрудничество с финтех компанията броят на транзакциите се е увеличил с 220% , а броят на онлайн клиентите се е увеличил със 140%.

През месец Декември 2020 г. Комисията за ценни книжа и борси на САЩ обвини Ripple в продажба на нерегистрирани ценни книжа под формата на токени на стойност $ 1,3 млрд. По-късно регулаторът изясни отговорността на Garlinghouse и съоснователя на компанията Крис Ларсен.

На този фон редица платформи и фирми за криптовалута са отказали подкрепата за токена XRP. Сред тях са Coinbase и OKCoin, Galaxy Digital, Grayscale Investments и Bitstamp.

След подаването на съдебния иск MoneyGram взе решение просто да изчака. През Февруари 2021 г. услугата се отказа от използването на продукта въз основа на XRP токена, позовавайки се на несигурност относно съдебните дела на Ripple с властите в САЩ.

Като напомняне, адвокатите на адвокатска кантора „Росен“ завеждат колективен иск срещу MoneyGram. По тяхно мнение компанията не предупреди за евентуалното признаване на XRP токена като ценна книга и потенциалната загуба на източник на доходи под формата на комисионни.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница