Robinhood скоро ще даде възможност за преместване на Dogecoin, казва COO-то

Robinhood скоро ще даде възможност за преместване на Dogecoin, казва COO-то
Купи и продай криптовалути

Новото COO (chief operating officer) на Robinhood, Christine Brown, има големи планове за app-a на борсата.

От точно месец Christine Brown зае позицията, а вече представя свои планове за развитие на крипто услугите на компанията.

След като Elon Musk се отказа от Биткойн, китайското правителство има планове да регулира добива на крипто, Етър спадна с повече от 50%, Dogecoin ще ходи на мисия до Луната.

Купи и продай криптовалути

Напрежението в пазара миналата седмица потопи централизираните борси като Coinbase и Binance, но силен остана Robinhood. COO-то сподели, че зад това се крие упоритата работа на инженерите, чиито екип е нараснал пет пъти от началото на годината досега.

Компанията има 13М потребители, като 9.5М от тях са търгували крипто през приложението за първото тримесечие на тази година. Въпреки това услугите на Robinhood са все още лимитирани. За разлика от Coinbase и Binance, борсата не позволява трансфера на крипто извън рамките си. Скоро обаче и това ще се промени. 

Една от целите на Christine Brown е да позволи на клиентите да правят транзакции с крипто извън Robinhood. Засега обаче няма краен срок, в който услугата ще влезе в сила. COO-то каза, че това е по-труден tool за имплементация, както и че трейдърите трябва да имат предвид, че транзакциите са необратими, както и че таксите за тях са по-високи в зависимост от натовареността на мрежата. 

„Искаме да сме сигурни, че изграждаме опит – не само техническата основа за изпращане и получаване на монети, но и потребителския опит около него – който е интуитивен, има смисъл и това намалява риска за нашите потребители“, каза COO-то.


PayPal също ще създаде услуга за местене на криптовалути извън рамките на платформата си.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група