Правителството на Руската федерация одобри проект на закон за деклариране на операции с криптовалута

Купи и продай криптовалути

Руското правителство одобри проект на закон за процедурата за предоставяне на данъчна отчетност при извършване на транзакции с криптовалута. Решението е взето на среща, състояла се на 26 ноември, според доклад, публикуван днес.

телеграм крипто канал

Купи и продай криптовалути

По-рано Министерството на финансите предложи да задължи гражданите да декларират операции с криптовалута. Отделът е подготвил изменения в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекси, предвиждащи милиони глоби и лишаване от свобода за системно нарушаване на отчитането пред данъчните власти при извършване на мащабни сделки с дигитална валута.

 

Измененията предвиждат:

 

до три години затвор за собственици на цифрови валути, които са успели да отчетат транзакции в еквивалент на 45 милиона рубли или повече;

задължението на физически лица и организации да докладват на Федералната данъчна служба за получаване на цифрова валута, транзакции с нея и салда в крипто портфейла, ако сумата на транзакциите надвишава еквивалента на 600 000 рубли за календарна година.

Експертите нарекоха мерките “неадекватни” и предупредиха, че повечето търговци от Руската федерация ще попаднат под тях.

 

Ще припомним, онзи ден премиерът на Руската федерация Михаил Мишустин обеща да ръководи развитието на криптовалутите в „цивилизован канал“.

Последвайте ни тук👇

👉Instagram

👉Обучителна система

👉Facebook група

👉Telegram канал

👉Telegram чат

👉Инвестиционни програми