Ръководителят на MoneyGram говори за резултатите от партньорството с Ripple

Ръководителят на MoneyGram говори за резултатите от партньорството с Ripple
Купи и продай криптовалути

За 18 месеца сътрудничество с финтех компанията Ripple броят на транзакциите чрез приложението на американската услуга за парични преводи MoneyGram се е увеличил с 220%.

Изпълнителният директор на MoneyGram Алекс Холмс каза това в интервю за CNN.

Броят на онлайн клиентите на услугата през този период се е увеличил със 140%, каза ръководителят на MoneyGram International (MGI).

Купи и продай криптовалути

„Партнираме си с Ripple от около 18 месеца и идеята беше наистина да стимулираме иновациите и да проучим как можем да помогнем за разширяване на глобалното използване на блокчейн“, каза Холмс.

MoneyGram обяви  партньорството през януари 2018 г. По-рано Холмс съобщи, че 10% от трансферите между САЩ и Мексико се обработват от услугата, използвайки разплащателно решение за ликвидност при поискване (ODL), използвайки токена XRP на Ripple.

Според ръководителя на MGI ситуацията с паричните преводи ще се промени през следващото десетилетие и ODL може да стане по-широко разпространено благодарение на доставката на плащания в реално време.

Търсенето на такива услуги нараства и услугата трябва да поддържа достатъчна ликвидност за тях, обясни Холмс.

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус заяви, че неговата фирма и MGI са извършили „милиарди долари по целия свят“ при транзакции, използващи XRP.

„Изумен съм, че изминаха година и половина от нашето партньорство“, коментира той интервюто на Холмс.

Ръководителят на MGI подчерта, че компаниите ще продължат сътрудничеството си.

„Tова e беше наистина добро партньорство, ние също научихме много заедно и ще продължим да разширяваме границите на възможното “, подчерта Холмс.

През 2019 г. Ripple инвестира 50 милиона долара в услугата, а в началото на тази година MoneyGram получи допълнителна инвестиция от 11,3 милиона долара от финтех компания.

През ноември стана известно, че Ripple е продала около една трета от дела си в MGI.

телеграм cryptomaniabg

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми