Ръководителите на 26 централни банки обясняват фокуса им върху цифровите валути

централни банки цифрови валути
Купи и продай криптовалути

Пандемията Covid-19 разшири ролята на електронната търговия и технологиите за електронно плащане. Това обявиха ръководителите на 26 централни банки в Централна Азия, Черноморския регион и Балканите по време на онлайн среща.

 

В дългосрочен план кризата, причинена от пандемията, ще доведе до увеличаване на тежестта на дълга и финансовата уязвимост на държавите. Поради тази причина финансовите регулатори активно проучват създаването на дигитални валути на централната банка (CBDC).

Купи и продай криптовалути

 

„Когато взема решение по въпроса за цифровата валута, всяка централна банка трябва да направи оценка на нейното въздействие върху паричната политика и финансовата стабилност, както и да помисли как да предотврати и минимизира кибер рисковете“, отбелязват участниците в срещата.

 

В дискусията взеха участие представители на Международния валутен фонд, Световния икономически форум и Банката за международни разплащания (BIS).

 

Ще припомним, през юни BIS заяви, че именно пандемията COVID-19, а не стабилните монети, тласкат държавите да създават CBDC.

 

През октомври доклад относно възможността за създаване на цифровa рубла бе разрешено от Централната банка на Руската федерация. Според идеята новият актив ще бъде допълнение към съществуващите форми на пари, свързани със стойността на националната валута.

 

Регулаторът възнамерява да събере обратна връзка по този въпрос до края на годината.

 

Присъедини се тук:👇

📖Обучителна система:
https://www.cryptomaniabg.com/blog/category/training/

📢Facebook група:
https://facebook.com/groups/188588638722650/

📲Telegram чат:
https://t.me/joinchat/HcNzJU3ExWqPFJkiRvBkTA

⚡Уебсайт:
www.cryptomaniabg.com

📈Инвестиционни компании:
https://www.cryptomaniabg.com/blog/category/допълнителни-доходи/

❗❕Винаги препоръчваме включване в последното ни инвестиционно предложение. В случая то е компания QubitTech❗❕