Santander спира плащания към Binance за UK клиентите си

Santander спира плащания към Binance за UK клиентите си
Купи и продай криптовалути

Santander e поредната банка, която блокира плащания към Binance за клиентите си на Острова, поради “ваша протекция”.

При опит за извършване на плащане, системата изписва “от 8 юли 2021 г. ще спрем плащанията от сметките на Сантандер към Binance, където е възможно”.

Купи и продай криптовалути

Линкът води до предупреждението от сайта на Financial Conduct Authority, в което се казва, че на дъщерното дружество на Binance – Binance Markets Limited – „не е разрешено да предприема никакви регулирани дейности в Обединеното кралство.“ Говорител на организацията съобщи, че изглежда крипто борсата “има проблем” с политиката по пране на пари.

💣Прочете ли CRYPTO Седмичник? – топ новина: 56% от енергията за добив на BTC е възобновяема – твърди Bitcoin Mining Council-а

Въпреки това FCA сподели, че всички граждани на Обединеното кралство, могат да продължат да извършват търгуване чрез главната платформа на Binance.

Santander по-рано сподели, че според последни данни наблюдава “голямо увеличение на клиенти, търсещи да закупят криптовалути”.

С нарастващата популярност на крипто индустрията, банките все по-често започнаха да налагат рестрикции на клиентите си за депозиране на средства в борсите. Миналия месец NatWest спря трансферите към всички крипто борси, а тази сезмица Barclays забрани изпращането на пари към Binance. 

Като коментар CEO-то на Binance Changpeng Zhao помоли за “ясни регулации”, а вчера най-голямата крипто борса нае Jonathan Farnell, предходния директор на отдел Coimpience на eToro.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група