SC Ventures изгражда крипто трейдинг платформа за институции

SC Ventures изгражда крипто трейдинг платформа за институции
Купи и продай криптовалути

SC Ventures си партнира с BC Technology Group, за да даде достъп на институциите до крипто.

SC Ventures е компания, инвестираща в стартъпи и част от британския банков гигант Standard Chartered. Тя ще си партнира с китайския холдинг BC Technology Group за изграждането на нова брокер и трейдинг платформа.

“Ние сме убедени, че дигиталните активи са тук, за да останат и ще бъдат възприети от институционалния пазар като изключително подходящ клас активи.” – каза едно от главните лица на SC Ventures, Alex Manson.

Купи и продай криптовалути

📅Прочете ли CRYPTO Месечник ? – най-важните новини!

Според репорта новите платформи ще са насочени към институции в Англия и Европа. Те ще разрешават на инвеститорите да търгуват Биткойн, Етериум и други криптовалути.

BC Technology Group притежава крипто борсата OSL, първата крипто борса, получила лиценз от властите на Хонконг. 

„Новата компания ще осигури брокерска и борсова платформа, за да позволи безопасното приемане и търговия от най-големите и най-взискателните инвеститори в света“ – каза още Manson.

В момента SC Ventures работи и над създаването на платформа, която ще опазва крипто активите на клиенти (crypto custody), наречена Zodia. Разработката е в партньорство с крипто компанията Northern Trust.

Standard Chartered се присъединява към крипто адаптацията.

През последните месеци JPMorgan и Morgan Stanley също обявиха крипто свързани продукти. Най-старата банка в САЩ също е про крипто – BNY Mellon обяви, че ще предлага опазване на крипто за клиентите си.

Въпреки, че някои банки като HSBC споделиха, че няма да “промотират (Биткойн) като актив сред нашите богати клиенти”, то със сигурност други банки се възползват от възможността.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група