SEC и пускането на Bitcoin във фондовата борса

sec bitcoin
Купи и продай криптовалути

“Комисия по ценни книжа и фондови борси SEC”

През август комисията за ценни книжа и борси SEC в САЩ отхвърли 9 заявления за приемане на Биткойн като ETF (Exchange-Traded Fund).

Преразглеждане на заявленията

Причината за отхвърлянето на заявленията е липсата на защита на обещаващите продукти от манипулиране на пазара. Сега обаче се планира да се преразгледат изявленията, след като преди това бяха проучени обществените коментари на компаниите. Новият срок е насрочен за 26 октомври.

Купи и продай криптовалути

Преди тази дата всички страни, които се застъпват за изменението или за отхвърлянето, трябва да представят своите коментари. Ако промените влязат в сила, ProShares, GraniteShares и Direxion ще получат зелена светлина за публикуване на Bitcoin ETF.

Несигурността относно проблемите с ETF на Bitcoin продължава да нараства в самата комисия за ценни книжа и фондови борси. Споровете между поддръжници и противници на такива продукти не изчезват за секунда. Припомнете си също, че окончателна присъда се очаква и от заявлението за пускане на ETF на Bitcoin в Чикагската фондова борса за опции (CBOE).

По Коледа стават чудеса, а дали не по-рано ? Какво е вашето мнение, дали Биткойн някога би бил приет от SEC за законно търгуващ се актив и би бил по-достъпен до институциалните инвеститори ? Оставете вашето мнение в коментарите, то е важно за нас!

 

Разгледайте:  “Често задавани въпроси“, “Алткойни“, “Допълнителни доходи“, “Платени услуги“.