SEC охлади пазара на Биткойн фючърси

SEC охлади пазара на Биткойн фючърси
Купи и продай криптовалути

SEC охлади пазара на Биткойн фючърси

В изявление SEC казва на инвеститорите да проявят повишено внимание относно пазара на фючърси на Биткойн.

Купи и продай криптовалути

Securities and Exchange Commission (SEC) издаде съобщение с предупреждение на всички инвеститори във фючърси на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация. 

В съобщението се казва „Силно насърчаваме всеки инвеститор, заинтересован да инвестира във фонд с експозиция към Биткойн фючърсния пазар, да обмисли внимателно оповестения на риска на фонда, толерантността на собствения риск на инвеститора и възможността, както и възможността загуби“. 

🚨Прочети CRYPTO Седмичник – най-важните новини!🚨

Какво са фючърси на Биткойн и какво SEC мисли за тях?

Те дават възможност на инвеститорите да имат експозиция в Биткойн, без реално да го притежават. Като всички останали фючърси на акции, Биткойн фючърсите дават възможност за спекулации на бъдещата цена на актива. В изявлението се казва, че те са твърде спекулативни. 

В допълнение SEC говори за волатилността на цената. „Инвеститорите трябва да вземат предвид нестабилността на Биткойн и фючърсния пазар на Биткойн, както и липсата на регулация и потенциал за измами или манипулация на основния пазар на Биткойн“.

SEC и ETF

Засега SEC отложи молбите на компаниите, които бяха подали апликация за Биткойн ETF. В същото време Канада вече има одобрени няколко крипто ETF-a.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържаниепасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група