SEC въвежда правила за брокерите на цифрови ценни книжа

sec cenni knija
Купи и продай криптовалути

Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) въведе правила за брокери-дилъри в крипто индустрията за ценни книжа. Регулаторът обеща да не ги съди пет години.

 

Комисията смята, че брокерите-дилъри изпълняват пълен набор от посреднически функции за цифровите активи и техните дейности са предмет на надзор от SEC и Агенцията за регулиране на финансовите институции (FINRA).

Купи и продай криптовалути

SEC очаква брокерите да информират клиентите си за рисковете и да прилагат политики и процедури, които са разумно предназначени да намалят риска. Писмените брокерско-дилърски политики трябва да включват оценка на рисковете, свързани с активите и технологиите в тяхната същност.

От тях се изисква също да изготвят планове за действие при извънредни ситуации, включително хард форк, 51% атака на дадена мрежа, кражба или неоторизирано използване на частни ключове.

Ако компаниите спазват тези правила, SEC обещава да не ги съди в продължение на пет години. Отделът признава, че техническите изисквания за транзакции и съхранение на цифрови ценни книжа се различават от областта на традиционните ценни книжа, а самият пазар все още се развива.

Комисар Хестър Пиърс, известен като „криптомама“, вече нарече правилата „управление“.

 

SEC поиска коментари от представители на индустрията относно стандартите за попечителство на цифрови ценни книжа.

„Като иска коментари от участниците в бранша, регулаторът се стреми да сведе до минимум рисковете за инвеститори и други участници в бранша в крипто ценни книжа“, се казва в изявлението.

Прочетете още: “В сряда, 23 декември, председателят на Американската комисия за ценни книжа и борси (SEC) Джей Клейтън се пенсионира след повече от три години в отдела. Това се посочва в изявление на уебсайта.”

Регулаторът очаква петгодишният период да създаде среда, в която фирмите да развиват най-добрите практики.

Според Хестър Пиърс криптовалутната индустрия се нуждае от „прогресивни“ правила, тъй като съществуващата регулаторна рамка на Комисията е в състояние да интегрира такова иновативно пространство като криптовалутите.

Тя смята, че регулаторите трябва да намерят начини да възприемат принципите на личната свобода, които са в основата на цифровите активи, и да се отдалечат от излишните правила.

 

телеграм cryptomaniabg

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми