Начало Новини Върховният съд ограничава правомощията на SEC да търси наказателни глоби на фирмите...

Върховният съд ограничава правомощията на SEC да търси наказателни глоби на фирмите в сферата на крипто

Купи и продай криптовалути

Върховният съд на САЩ взе решение на 23 юни, което ще ограничи размера на глобите, които SEC може да наложи на криптовалутните и блокчейн фирми.

Прочети още:

Купи и продай криптовалути

QubitTech е създаден от група независими експерти в алгоритмични и ръчни методи за управление на активи, заедно с признати специалисти в областта на развитието и приложението на електронни системи с богат опит от традиционните финансови пазари.”

Комисията за борса с ценни книжа на САЩ (SEC) има нови регулаторни ограничения, когато става въпрос за наказване на подсъдимите с глоби. Решението би променило търсените глоби в някои забележителни скорошни случаи, свързани с криптовалута.

Според обобщената информация от 23 юни по делото на Върховния съд на САЩ Лю срещу СЕК в Националния преглед на закона, съдът постанови, че SEC не може да налага глоби – известни като раздори – които надвишават печалбите, направени от незаконни дейности. В допълнение, такива наказания могат да бъдат „присъждани само в полза на жертвите“, а не да бъдат налагани като наказателни щети.

Решението се отнася за всички подсъдими разбира се, но за криптовалутите и блокчейн фирмите, изправени пред евентуални обвинения от страна на SEC, това на практика е по-строго определение на „наказанието трябва да съответства на престъплението“, когато става дума за финансови санкции. Комисията вече е ограничена при изпълнението си с петгодишна давност.

Значителни глоби, наложени от SEC

Делото SEC срещу BitClave включва 3,8 милиона долара лихва и допълнителни неустойки. По същия начин Cointelegraph съобщи през април, че SEC обвинява бивш пастор и съпругата му за кражба на 500 000 долара, част от която е получена чрез фалшива криптовалута, подкрепена от бизнес с бутилирана вода.

В този случай SEC поиска глоби, съвпадащи с всички злоупотреби, плюс лихви и граждански наказания, общо, което лесно би надвишило първоначалната сума, която двойката  е откраднала.

Съгласно неотдавнашното решение обаче максималната глоба, която SEC може да наложи, ще бъде 500 000 долара, което може да се използва само за изплащане щетите на тези, които уж са били измамени.

И ако всъщност съпружеската двойка използва част от парите, за да предостави водата, която им предлагат, изразходваните средства ще трябва да бъдат приспаднати от общата сума, когато SEC изчисли подходящата глоба.

Като един от най-големите финансови регулатори в Съединените щати, SEC активно се бори с измамна дейност, свързана с цифрови активи и блокчейн.

 

 

/реклама/

QubitTech – Крипто търговия с квантови технологии

QubitTech е създаден от група независими експерти в алгоритмични и ръчни методи за управление на активи, заедно с признати специалисти в областта на развитието и приложението на електронни системи с богат опит от традиционните финансови пазари.

Екипът стоящ зад qubittech