SEC удължава периода за молбата на VanEck за Биткойн ETF

SEC удължава периода за молбата на VanEck за Биткойн ETF
Купи и продай криптовалути

Когато видим SEC и ETF в едно заглавие, определено очакваме да видим нещо добро, но уви и този път. SEC удължава периода за разглеждане на молбата на VanEck.

VanEck подаде своята молба за крипто ETF в началото на тази година. Разглеждането обаче започна преди месец. SEC имаше период да излезе с решение одобрява или не молбата до 3ти май (45 дни след вписването на молбата във Федералния регистър). Срокът за разглеждане обаче е удължен до 17 юни. SEC може да продължи да удължава да периода на решението си до 240 дни. 

ETF е инвестиционен продукт, който предлага експозиция към актив без пряка собственост. Цената на ETF-a се движи заедно с цената на оригиналния актив, понеже акциите са обезпечени с него.

Купи и продай криптовалути

SEC е прегледала много предложения за Биткойн ETF през последното десетилетие, но все още не е одобрила нито едно. VanEck се е опитал да получи права за актива в миналото, но без резултат.

Биткойн ETF-и наскоро бяха одобрени в Канада и Бразилия и инвеститорите са оптимисти. Gary Gensler (професор по финтех в Техническия университет на Масачузетс) е новият директор на SEC. Чрез този пост мнозина се надяват крипто ETF-a да стане реалност в САЩ до края на 2021.

пасивни доходи от криптовалути

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържани

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница