Ще замени ли блокчейн златото?

Ще замени ли блокчейн златото? Снимка: Investor Media Group Все повече компании използват блокчейн технологиите в дейността си и скоро можем да видим повече положителни ефекти за крайните потребители.
Купи и продай криптовалути

Скоро можем да видим повече положителни ефекти от блокчейн технологиите върху крайните потребители, прогнозират експерти

Снимка: Investor Media Group

Все повече компании използват блокчейн технологиите в дейността си и скоро можем да видим повече положителни ефекти за крайните потребители. Това стана ясно по време на панел “Блокчейн и криптовалути”, който беше и последният в рамките на Investor Finance Forum. 

Купи и продай криптовалути

Прочети още:

“Praetorian Group – ТОП КОМПАНИЯ ЗА 2020г. с всекидневна доходност от 1% до 1,5%, занимаваща се с разпространението, доставката, монтажа и отдаването под наем на АТМ Битомати.  (Битомат – банкомат за покупка и продажба на Биткойни и основните криптовалути.)”

Според панелистите блокчейн дава възможност да не се доверяваме само на една институция, а сами да отговаряме за финансовите си средства, но много хора се интересуват от това как да правят пари на момента и как технологията да се използва в ежедневието.

Блокчейн е нещо като счетоводна книга, в която са записани самите стойности на криптовалутите. В момента започваме да забелязваме централизирана употреба на блокчейн само между две държави, посочиха участниците в дискусията.

Как борави обикновеният човек с криптовалутите? Блокчейнът все още е много бавна технология, когато се използва за трансакции. Криптовалутата може да се разгледа като файл, който може да бъде прехвърлен от един контрагент на друг с гаранцията, че няма да бъде копиран. Разликата с финтех портфейлите, е че сумите, които виждаме изписани в едно финтех приложение, са притежание на някой посредник, който осигуряват достъп, докато при криптовалутите няма посредник.

Все повече банки и други институции започват да проявяват интерес към блокчейн и криптовалути. Обсъжда се дори идеята централните банки да започнат да въвеждат такива технологии в практиката си. Предстои да видим дали ще се създаде нов криптопроект или отново система за централизирани разплащания.

По отношение на регулацията за предотвратяване на прането на пари Николай Тодоров, основател и главен изпълнителен директор на LimeChain отбеляза, че това е един от най- сигурните начини да се проследи източникът на парите, като изследователите дори твърдят, че след четири трансакции може с абсолютна сигурност да се потвърди кой криптоадрес на кого принадлежи. Но все пак системата е още в самото си начало и Владислав Драмалиев, директор и основател на фондация “Битхоуп” прогнозира, че поради големия интерес от всякакви институции до около 10 години потребителите ще използват приложения, за които дори няма да знаят че са децентрализирани.

На въпрос от публиката дали може блокчейн да замени традиционни „котви“ като златото участниците в дискусията отвърнаха, че е по-вероятно тези инструменти да продължат да съществуват заедно заради различните интересни на инвеститорите.

Източник: Investor.bg

Praetorian Group – ТОП КОМПАНИЯ ЗА 2020г. с всекидневна доходност от 1% до 1,5%, занимаваща се с разпространението, доставката, монтажа и отдаването под наем на АТМ Битомати.  (Битомат – банкомат за покупка и продажба на Биткойни и основните криптовалути.)

пасивни доходи