След няколко месеца Тетър ще представи своя първи доклад от одит 

50% от резервите на Тетър са в корпоративен дълг
Купи и продай криптовалути

Работещите зад най-големия стейбълкойн казват, че данните от одита идват скоро.

Противоречивият стабилкойн Тетър ще пусне своите одити много скоро, заявиха днес тези, които стоят зад криптовалутата. Тетър, третият по големина дигитален актив по пазарна капитализация, заяви, че ще пусне одитите си в продължение на години, въпреки че тепърва ще го прави.

Но вчера Stu Hoegner, генералният съветник на Tether, заяви в интервю за CNBC, че одитът „е в процес“ и ще пристигне след „месеци, а не години“.

Купи и продай криптовалути

Tether е стабилна монета, която е обвързана с щатски долар 1: 1. Това прави стойността на монетата истинска, за разлика от стойността на криптовалути като Биткойн, при които има доза волатилност. 

Tether Inc, компанията, която стои зад Тетър, твърди, че нейните монети са обезпечени с щатски долари, държани в резерви. Валутата е гръбнакът на крипто сферата, поради огромния ѝ обем на търговия. Стейбълкойнът също улесняваше първите години на крипто, когато голяма част от борсите не приемаха фиатни валути за депозити.

Проблем възникна, когато според някои Тетър не държи 100% резерв за издадените койни. Според някои Тетър се използва за манипулиране на пазара на Биткойн – издават се койни от самата организация, без реално да се заплащат и се нарушава покритието на всички монети.

През тази година Главният прокурор на Ню Йорк глоби компанията, поради лъжа, че Тетър е бил нацяло обезпечен по всяко едно време. Финансови данни показаха, че това не е било така и компанията е изложила на риск всички свои клиенти. 

Въпреки това Hoegner споделя: „Ние не просто спазваме правилата, но помагаме при оформянето им и помагаме на правоприлагащите органи и регулаторите в световен мащаб“.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група