Южна Корея с решение срещу тъмните крипто сделки в DARK WEB

dark web тъмни сделки
Купи и продай криптовалути
Източник: Adobe / Антон Медведев

Южнокорейска правителствена агенция ще разработи софтуер, който да проследи движението на криптовалутите в тъмната мрежа (Dark Web). Този ход е директен отговор на делото на Telegram Nth Room,  за изнасилване и сексуална експлоатация, коeто разпали полицията.

Прочети още:

Купи и продай криптовалути

“Praetorian Group – ТОП КОМПАНИЯ ЗА 2020г. с всекидневна доходност от 1% до 1,5%, занимаваща се с разпространението, доставката, монтажа и отдаването под наем на АТМ Битомати.  (Битомат – банкомат за покупка и продажба на Биткойни и основните криптовалути.)”

Новата инициатива е създаването на Корейската агенция за интернет и сигурност ( KISA ), която казва, че работи върху решение от Януари тази година. Изглежда обаче, KISA увеличи усилията си вследствие на делото Nth Room.

Случаят включва група млади мъже, които са обвинени, че управляват частна чат стая с платен достъп с бъдещи членове, изпращащи крипто плащания. Администраторите публикуваха видеоклипове в стаята за чат с участието на брутални сцени от рода на изнасилвания и изтезания, извършени върху жени жертви, някои от които са непълнолетни. Изглежда администраторите са извършили много от транзакциите си в monero (XMR) в опит да избегнат откриването.

Въпреки това, заподозреният и обвиненият в това престъпление, Чо Джобин отказва да сътрудничи на полицията, докато правоохранителните органи се надпреварват да намерят плащания и да получат достъп до криптовалутите, с които той е получавал плащанията.

Твърди се, че помещението работи от 2018 г. и изглежда, че е останало под полицейския радар, докато не беше изложено от журналисти по-рано тази година.

KISA твърди, че новото му решение е да използва AI и технологията за машинно обучение и автоматично ще тъпче тъмни уеб сайтове в Южна Корея в търсене на свързана с криптовалута дейност. Той също така ще изгради база данни с информация, която ще помогне на полицейските профили на престъпници, работещи в тъмната мрежа.

KISA добави, че необходимостта от разработване на инструменти като тези сега е по-належаща от всякога, тъй като криптовалутните тъмни уеб сделки започнали да се появяват в страната. Агенцията посочи, че миналата година броят на потребителите, посещаващи DARK WEB в Южна Корея е средно 15 000 на ден, което е повече от утрояване на цифрата от 2016 г.

Също така миналата година обемите за търговия криптовалутите, които се използвали в DARK WEB са се увеличили с 1,5 пъти спрямо 2018г.

Агенцията казва, че не може да даде точна дата за пускането на своето ново решение, но то би могло да бъде разработено до 2022 г., като Сеул ще осигури финансиране на стойност стотици хиляди долари.

 

Praetorian Group – ТОП КОМПАНИЯ ЗА 2020г. с всекидневна доходност от 1% до 1,5%, занимаваща се с разпространението, доставката, монтажа и отдаването под наем на АТМ Битомати.  (Битомат – банкомат за покупка и продажба на Биткойни и основните криптовалути.)

пасивни доходи