Средната такса за Биткойн транзакция на най-ниски нива от януари насам

Средната такса за Биткойн транзакция на най-ниски нива от януари насам
Купи и продай криптовалути

Това се случва благодарение на рестрикциите на добива на Биткойн в Китай. По-малко компютри се състезават за верификацията на следващия блок.

Средната такса за Биткойн транзакция е намаля до $7, според данни на сайта за Блокчейн информация BitInfoCharts. Таксите за процесване не са били толкова ниски от януари насам.

Блокчейна на Биткойн таксува всеки, осъществяващ транзакция и разпределя печалбите от това на всички миньори.

Купи и продай криптовалути

📌Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – най-важните новини!

Таксите нарастват, когато повече хора искат да верифицират транзакции чрез мрежата, а в същото време миньорите са по-малко от необходимото. На 21 април процесването на операция стигна пик в $62.8 за една транзакция.

Противоположно на това, таксите падат, когато в мрежата има повече миньори, отколкото търсене за транзакции. Спадът на цената на верификация означава, че по-малко хора са склонни да извършат транзакция с тях, в сравнение с предходния месец.

Това може да се обясни с крахът на пазара, който предизвика спад в цената на Биткойн от $64 000 до $32 000. От друга страна спадът “изви” ръцете на инвеститорите, които не издържат на голяма волатилност, оставайки само сериозните в играта. Ако те са се възползвали от разпродажбата, за да закупят повече от криптовалутата и нямат намерение да ликвидират скоро, намалява броя на транзакциите.

Миньорите обаче също не са заинтересовани от верифициране на транзакции, или по-скоро правителствата им налагат това мнение. Трудността на минуване на блок в Биткойн мрежата намаля с 16%, което означава, че има по-малко миньори, борещи се за наградата при минуването на следващ блок. Добивът става по-лесен, когато системата има по-малко миньори, а това намалява hash rate-а.

По-ниските такси, спадът на hash rate-a и по-малкото миньори са следствие на рестрикциите, които Китай предвижда върху добива на Биткойн. Две крипто борси –  Huobi и OKEx ограничиха достъпа на клиентите си до някои от продуктите си, а някои компании за минуване предприемат планове за преместване на съоръженията си. На върха на това Иран забрани минуването на Биткойн за следващите 4 месеца, подари недостиг на електроенергия. Страната е отговорна за 4.5% от hast rate-a в света.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група