Криптовалутата Stellar XLM

what is stellar xlm
Купи и продай криптовалути

Stellar и Lumens (XLM)

Мрежата ” Stellar  ” е разпределена на базата на блокчейн книга с отворен код, която улеснява трансфера на стойност между отделните активи. Натуралният цифров актив на Stellar се нарича Lumens (XLM) .

Stellar е платформа, която свързва банки, платежни системи и хора. Интегрирайте се, за да прехвърляте пари бързо, надеждно и почти без разходи.

Купи и продай криптовалути

С други думи, Stellar е платежната мрежа ( Horizon API и Stellar Core ), а Lumens (XLM) всъщност е криптовалутата. Те се контролират от организация с нестопанска цел, наречена Stellar.org.

ЗАБЕЛЕЖКА : Хората понякога наричат ​​Lumens “Stellar”, точно както хората понякога наричат ​​XRP “Ripple” или Ether “Ethereum”. Във всички случаи те бъркат името на символа с името на платформата / фирмата.

Основни Характеристики:

  • Мрежата “Stellar” е мрежа с отворен код, разпределена и обществена собственост, която се използва за улесняване на трансфера на стойност между различните активи.
  • Подобно на Ripple, Stellar може да обработва обмен между фиатно-базирани валути и между криптовалути .
  • Lumens имат ниски такси (всяка транзакция има малка такса – 0.00001 лумена – свързана с нея).
  • Lumens и всеки друг актив, използващ мрежата Stellar, имат бързи скорости на транзакция, които съперничат на Ripple .
  • Stellar.org, организацията, която поддържа Stellar е централизирана като Ripple и е предназначена да обслужва транзакции с платформа и микро транзакции като Ripple. Въпреки това, за разлика от Ripple, Stellar.org е с нестопанска цел и самата платформа е с отворен код и децентрализирана. По този начин те имат усещането, че са малко по-приличащи на традиционна компания, която може да се свързва с други компании от една страна, но от друга страна има отворен източник, разпространение и общностно съдържание, което Ethereum и Bitcoin също имат. Някои са на мнение, че това е “най-доброто от двата свята”. Досега не са малко големите компании, които са приели  Stellar и техните възможности.

По принцип Stellar и неговата Lumens са конкурентоспособни с други криптовлути на много нива, но са в пряка конкуренция с Ethereum за ICO и Ripple като дигитален партньор за банките и бизнеса.

Дали можем да очакваме големи ръстове в цената на XLM?

Да, защо не? Няма нищо невъзможно в крипто света и винаги е хубаво да имате в част от портфолиото си и Lumens XLM

Факт : Stellar първоначално се основава на протокола и модела на Ripple. Това може да ни помогне да разберем защо Ripple и Stellar имат толкова много общи черти. Не е неправилно да се каже, че “Stellar е по същество по-отворен и децентрализиран Ripple”.

СЪВЕТ : XLM се търгуват на няколко борси, като например Bittrex . Ще искате да съхранявате Лумен в портфейл. Вижте списък с портфейли за Lumen . Но можете да ги съхранявате и с Binance например.

СКАЛИРУЕМОСТ

Транзакцията в мрежата се състои от една или повече операции . Плащанията, офертите и таксите са примери за операции, които могат да съставляват една транзакция.

В зависимост от хардуерните и мрежовите конфигурации консервативната оценка на скоростта на обработка на Stellar е 1000 операции в секунда.

Как работи инфлацията при XLM? Защо има инфлация?

Мрежата на Stellar има вграден, фиксиран инфлационен механизъм. Новите лумени се добавят към мрежата в размер на 1% всяка година. Мрежата също така събира базова такса за всяка операция по дадена транзакция. Средствата от базовите такси се добавят към фонда за инфлация .

Като балансираща мярка за системата, всеки, който държи лумени може да гласува къде да отиват средствата в този пул. Всяка седмица протоколът разпределя тези лумени на всяка сметка, която получава повече от 0,5% от гласовете от други профили в мрежата. Прочетете повече за инфлацията от официалният им уебсайт .

Още за монетата XLM

Днес 4.4.2018г монетата се търгува на цена от $0,231133 USD с обща пазарна капитализация от $4 287 727 472USD. Най-високата достигната цена бе 0.7645$ за 1 брой при пазарна капитализация от 15 225 176 641 USD на дата 4 Януари 2018 година. 

 

Можете да се абонирате за нас в Twitter и да харесате нашата Фейсбук страница.