Тайландският SEC нарежда на крипто борсите да делистнат meme токени и NFT

Тайландският SEC няма да търпи волатилността на meme токените, макар и те да са просто за забава, според някой трейдъри.
Купи и продай криптовалути

Тайландският SEC няма да търпи волатилността на meme токените, макар и те да са просто за забава, според някой трейдъри.

Чувството за хумор в Тайланд явно е доста по-различно от това в САЩ. Pisscoin, CumRocket, Dogecoin и всички други meme койни ще бъдат подложени на забрана за листване, според Тайландският SEC и това не подлежи на обсъждане. 

Забраната включва и други крипто активи – NFT, както и social tokens (социални токени), също ще бъдат спрени. Крипто борсите имат 27 дни да се адаптират към новите промени. Финансовите власти на Тайланд казват, че meme токените „нямат ясна цел или същност или основна [стойност]“ и че цените им се влияят в повечето случаи от трендове в социалните мрежи.

Купи и продай криптовалути

Може би SEC е забелязал честите tweet-ове на Elon Musk и тази волатилност не им се нрави.

🌋Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – топ новина: защо El Salvador прие Биткойн закон, последиците за долара?

Забраната казва, че важи и за NFT (non-fungible tokens), от които голяма част са базирани на Етър и представляват дигитален актив, съдържащ арт (картина, запис, видеоклип). Някои от тези токени са с висока стойност, като през март се продаде NFT на Beeple за $69М.

Social tokens също за обект на новите мерки. Това са токени, които се използват от инфлуенсъри и могат да бъдат използвани за закупуване на стоки, промотирани от съответната личност. Една от големите компании за телефони, J Mart, имаше планове да издаде такива монети, но явно ще трябва да преосмислим идеята си.

SEC-a на Тайланд не определя главната причина за наложените мерки. По-рано този месец обаче институцията спомена, че ще трябва да регулира сектора.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група