Тайландският SEC иска да регулира DeFi

Тайландският SEC иска да регулира DeFi
Купи и продай криптовалути

DeFi проектите ще трябва да са лицензирани пред институцията, ако желаят да оперират в страната.

Децентрализираните финанси (DeFi) ще трябва да получават лиценз, издаден от Securities and Exchange Commission (SEC) на Тайланд.

„Издаването на дигитални токени трябва да бъде разрешено и контролирано от SEC, а издателят е длъжен да разкрива информация и да предлага монетите през токен портали, лицензирани съгласно Digital Asset Decree” – пише в пост SEC.

Купи и продай криптовалути

📅Прочете ли CRYPTO Месечник ? – най-важните новини!

Новините събудиха раздор между крипто общността. Според някои регулациите са необходимост, за да може децентрализираните финанси да бъдат стабилни, а според други DeFi и закона са две напълно противоположни страни на монетата.

„Стана по-ясно, че някои видове DeFi са недостатъчно регулирани и можем да видим регулирани от SEC DeFi платфолми в бъдеще“, каза Dome Bangheroenyost, главен разработчик на MVP Coin. 

Niran Pravithana, co-founder и CEO на стартъпа Ava Advisor спомена, че решението на SEC е разумно, предвид многото измамни токени, които подвеждат инвеститори.

От друга страна Charles Storry, директор на отдел “Растеж” в Phuture, сподели, че по този начин SEC застава на пътя на развитието на крипто индустрията в страната. Според него чрез тази стъпка Тайланд ще покаже “липса на разбиране” за технологията.

Как Тайландският SEC възнамерява да регулира DeFi?

Засега това остава неясно, но все пак съществуват известни алтернативи.

SEC може да прави одит на кода на всеки нов DeFi протокол, за да разбере дали той всъщност не е измамен. Другата алтернатива е да въведе изискване за KYC (Know your customer).

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група