Таксите за транзакции на Етериум са нагоре с 2300% от юни насам

Таксите за транзакции на Етериум са нагоре с 2300% от юни насам
Купи и продай криптовалути

Средната такса за транзакция в Етериум се покачи на 51,45 долара, според данни от сайта за крипто метрики BitInfoCharts. Цифрите показват увеличение от 2293% от края на юни.

Само преди седем дни средната такса за транзакция на Етериум беше 22,52 долара. На 15 октомври средната такса беше 45,74 долара, почти двойно повече от първото число на месеца: 23,79 долара.Цената на транзакциите на Етериум се покачиха след ъпдейта Лондон през август.

Мрежата адаптира таксите и според натовареността си. Миналата седмица цените на Етериум и Биткойн се повишиха в тандем, поставяйки нови върхове за всички времена. Оттогава цената на Биткойн се понижи от върха си в $66,930 на $61,683, спад от около 8%, докато Етериум продължава да набира скорост.

Купи и продай криптовалути

Двата лидера на пазара често показват подобни движения на цените. Общата пазарна капитализация на крипто активите е 2,64 трилиона долара, като Биткойн заема 1,1 трилиона долара от това, а Етериум е на второ място, с почти половин трилион долара.

Повишението на таксите се дължи не само на DeFi проектите, които използват кода на Етериум, а също и поради вълнението за последния ъпдейт на мрежата Altair, който влезе в сила миналата седмица и направи Етериум 2.0 стъпка по-близо.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група