Tesla продава 10% от Биткойните си

Tesla продава 10% от Биткойните си
Купи и продай криптовалути

Tesla e превърнала в кеш част от Биткойните, които закупи през изминалото тримесечие. В репорт за резултатите от Q1 компанията показа $272М приходи и “положително въздействие от 101 милиона долара” от инвестираните $1.2М в крипто.

Според CEO-то на Tesla Elon Musk, компанията “е продала 10% от своите притежания по същество, за да докаже ликвидността на биткойните като алтернатива на държането на пари в баланса”.

През януари Tesla съобщи, че е закупила Биткойн на стойност $1,5M. Бизнесът също така сподели плановете си не само да приеме Биткойн като плащане – което оттогава започна да прави – но и да запази всички BTC, спечелени от продажбата, в баланса си.

Купи и продай криптовалути

В призива CFO-то Zach Kirkhorn посочи, че компанията планира да продължи да държи Биткойн в баланса си и заяви, добавяйки: „От гледна точка на корпоративна перспектива сме доволни от това колко ликвидност има в пазара на Биткойни. “

пасивни доходи от криптовалутиЦената на Биткойн се повиши драстично през първото тримесечие. В началото на годината биткойнът беше на цена около $32 000 сега струва повече от $53 000.

Продажбата на биткойн от $272М допринесе за рекорден тримесечен нетен доход за компанията на Musk от $438M.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържани

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница