Биткойн видео се разпространява вирусно в TikTok мрежата

Купи и продай криптовалути

Видеото, споделено от крипто предприемача Томас Шулц, показа стая, пълна с минно оборудване с надпис: “Ето защо цените на GPU се покачиха.”

Нарастваща популярност на биткойни и криптовалути

Все още се смята, че биткойн е в краткосрочна възходяща тенденция след спада си от $ 13 900 на под 7 000 долара.

Купи и продай криптовалути

Споменаванията в медиите за доминиращата криптовалута са спаднали, а броят на сделките, случващи се в криптовалутата, е забележимо намален.

Но с наближаването на биткойн към 12-ия си рожден ден и третия block reward halving в своята история, осведомеността за основните криптовалути като цяло започна да се увеличава.

Например на 15 декември популярната платформа за откриване на продукти Product Hunt туитира „bitcoin“.


Източник: Twitter

Бил Пулте, чийто дядо стартира Pulte Group, заяви, че криптовалутата може да помогне на най-бедните в света, като предоставя децентрализирана мрежа за обработка на транзакции.

Подчертавайки, че иска да насърчи приемането на криптовалути като биткойн, Pulte каза:

Криптовалутата може да помогне на най-бедните в света … особено на тези, които нямат достъп до банкови институции , затова искам да насърча осиновяването.

Споменаването на биткойни в платформи като TikTok и от хора с висок профил като Pulte могат да допринесат за цялостното увеличаване на осведомеността за основните криптовалути.

За биткойн е от първостепенно значение да привлече вниманието на мейнстрийма преди да види широко разпространение, въпреки бързо подобряващата се инфраструктура на крипто пазара.

Инфраструктурата е необходима за допълване на растежа на нововъзникващ клас активи, но изисква много хора да я използват, за да установят мрежов ефект и да увеличат практичността му.

Какво следва?

Изминаха малко повече от 11 години от въвеждането на биткойн, а основните медии го отразяват като добре утвърден актив; има значителен интерес около нея към различни платформи за социални медии.

Тъй като компаниите продължават да се надграждат над съществуващата инфраструктура на пазара и регулаторите осигуряват по-голяма яснота по отношение на различни области на сектора на криптовалутите, се очаква осведомеността за масовия поток да нарасне още повече.

Добивът на биткойн, например, е индустрия, която е изложена на риск от елиминиране от правителството на Китай до края на 2019 г. Миналия месец Китай премахна ограниченията за добив и го призна за подходяща индустрия.