TikTok забранява крипто рекламите, но “финансовите анализи” не са ощетени

TikTok забранява крипто рекламите, но “финансовите анализи” не са ощетени
Купи и продай криптовалути

Платформата забрани реклами, включващи криптовалути, но това не се отнася за немпанетите съвети, които някои от звездите правят.

TikTok забрани на инфлуенсърите да промотират криптовалути в мрежата. Регулацията, която бе въведена, ограничава това, което платформата нарича „марково съдържание“ или платени реклами.

Под “марково съдържание” се разбира кратките видеа на личности, които говорят за съответен продукт или услуга, използват #ad и споделят линк, водещ до вход в съответен сайт. TikTok също така забрани на влиятелните лица да популяризират други финансови продукти като заеми, кредитни карти, търговия с валути и схеми за бързо забогатяване.

Купи и продай криптовалути

Платформата бе движеща сила в нарастването на интереса към криптовалутите като Dogecoin и Shiba Inu, тъй като видеата, свързани с тях, бяха ангажиращи за младите потребители и те инвестираха. Въпреки това забраната на TikTok се разпростира само върху марково съдържание, когато има пряка търговска връзка. Забраната не важи за безплатната реклама на дадени криптовалути, дори и спекулативните такива.

Цената на Dogecoin често бе във възход, поради TikTok реклами за достигане на $1 за койн. През май Adyn Schachtel, който има 224,000 последователи, сподели, че цената на Doge ще стигне $3,000 “за по-малко от няколко месеца”. Всъщност валутата все още не е минала последната си най-висока цена в $0.74.

Крипто астроложката – Maren Altman – предсказа, че Биткойн ще стигне $1М.

Въпреки рестрикциите на TikTok, Instagram продължава да позволява промотирането на криптовалути. Миналият месец Kim Kardashian промотира EthereumMax с #ad на своите 228М последователи.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група