Топ 10 криптовалути, които да наблюдаваме през 2018/2019г.

криптовалути
Купи и продай криптовалути

Истината е, че ако сте влезли в крипто пазара в началото на ноември 2017 г. и сте продали всичко през декември 2017 г., печалбите бяха уникално красиви.

Този път биковете вероятно ще бъдат по-селективни по време на пътуването си.

Купи и продай криптовалути

Вашият правилен подбор на монети е решаващ фактор по време на тази дългосрочна корекция.

Тази статия ще се влее в основите на 10 различни проекта, които искат да предоставят решения под формата на алткойни за различни проблеми в голям мащаб.

Въпреки, че е невъзможно да се каже дали цената им скоро ще се покачи или не, ще разгледаме какво се случва с тях в момента на писане на тази статия и ще коментираме вероятността те да увеличат цените си при следващия скок на пазара.

Нека да започваме!

10 обещаващи алткойна, които да проучим

Cardano (ADA)

Резюме на Проекта

Макар че много от криптовалутите на пазара разчитат на по-популярни свои “колеги” и ги копират почти изцяло, Cardano е първият блокчейн с напълно отворен код, който е изграден, като са се използвали академични изследвания, разработени от специалисти . Целият проект “Cardano” е кръстен на Героламо Кардано , виден италиански математик от Ренесанса.

Докато стотици крипто проекти се втурнаха да пускат своите whitepappers, които да отправят смели твърдения за тсвоето развитие в бъдеще, бившият главен изпълнителен директор на Етериум и основателят на Cardano, Чарлс Хоскинсън , се стреми да създаде научно стабилна платформа.

В подкрепа на този амбициозен проект са 3 компании, всяка от които играе специализирани роли в цялостната мисия.

  1. IOHK – технологичната и инженерингова компания Hoskinson води, която понастоящем има договор за проектиране, изграждане и поддържане на Cardano до 2020 година.
  2. Фондация “Карнано” – организация с нестопанска цел със седалище в Швейцария, която отговаря за работата с държавни институции. За да насърчат глобалното приемане те също така създават стратегически партньорства с проекти с отворен код и предприятия.
  3. Емурго – агент, който отговаря за разработването и интегрирането на компании в блокчейна на Cardano.

 

ADA е на цена от $0,061689 USD по времена писането на тази статия, което е понижение от най-високата му стойност $ 1.15 през януари 2018.

DigiByte (DGB)

Резюме на Проекта

Проектът започна през 2013 г., когато Джеърд Тейт , програмист и предприемач, се умори от сигурността и скоростта, които липсваха в Bitcoin. През следващите няколко години Тейт и неговият екип създадоха блокчейн, който се стреми да бъде най-бързият и най-децентрализиран такъв, достъпен за глобално използване.

Това доведе DigiByte до създаването на блокчейн с повече от 100 000 възли и 21 милиарда монети (1000 пъти повече от тези на Bitcoin), които ще бъдат изцяло добивани до 2035 година. Плащанията могат да се извършват в цели числа, а не в няколко десетични транзакции.

В комбинация с 15-секундни UTXO транзакции – в сравнение с 30-минутна Bitcoin транзакция- и 5 различни консенсусни алгоритми, DigiByte може да са си предоставили легитимен изстрел в топ 5 място.

Защо DGB си струва да бъде наблюдаван?

2018 беше доста натоварена година за екипа на DigiByte, а подробностите за техния напредък са публикувани в техния блог. Докато изрично споменават, че никога не могат да се ангажират с дати за осъществяване на бъдещи проекти в длъжността, те включват списък на бъдещите събития.

Планирани и повтарящи се плащания

Една от наистина полезните функции, които всички откриваме, когато е време да платим сметките си, е автоматичното оттегляне. DigiByte намира решение в тази посока, като позволява на бизнеса и физическите лица, които искат редовно да използват криптовалути и да насрочват многократни плащания за месечни разходи.

Те също така разполагат с мобилна адресна книга за Android и iOS, която прави запазването на адресите на портфейла толкова просто, колкото запазването на домашния телефонен номер на баба ви. Обикновени, практични приложения, като тази оферта, ще спомогнат за приемането на определено криптовалути в бъдеще.

Програма за главни програмисти

През август 2018 г. DigiByte обяви началото на мащабната награда за разработчици, насърчавайки програмистите в общността да подобрят проекта в замяна на възнагражденията на DGB. Докато програмата стартира през третото тримесечие, продължаващият успех, който екипът е постигнал с предишните приходи от разработчици, показва потенциал за стабилна връзка между бизнеса и общността.

DGB е на цена от $0,016750 по времето на писането, което е понижение от най-високата му стойност $ 0.129 през януари 2018.

EOS

Резюме на Проекта

EOS е проект с амбициозна цел: да бъде най-добрата платформа за разработчиците, за да изграждат графики. Основан от серийния предприемач Dan Larimer , проектът ще провери транзакциите с помощта на консенсусния протокол за делегирано доказателство за участие ( DPoS ), създаден от самия Larimer .

Проектът успя да събере повече от $ 4 млрд. долара в хода на своят дългогодишното първоначално предлагане на монети (ICO), което го направи най-успешната такава кампания до сега. Стартирането на платформата стана през второто и третото тримесечие на 2018 г. и макар да имаше успех тогава, екипът все още не е ясен. Добре финансираният проект получи много критики от крипто общността, но остава на 6-то място по отношение на общата пазарна капитализация.
Има няколко платформи, които са кръстени с името “Ethereum Killer”, но досега EOS изглежда е единственият в рамките на забележителна дистанция.

Защо си струва да следите EOS ?

Стартирането на EOSIO 1.0 през юли 2018 г. бележи края на Фаза 3 на техният път . Фаза 4 понастоящем е в ход до началото на 2019 г., което ще добави някои ключови характеристики.

 

EOS е на цена от $4,59  по време на писането на тази статия, което е понижение от най-високата му стойност  $ 22.89 през април 2018.

Комодо (KMD)

Резюме на Проекта

Komodo е разклонение (hard fork) на Zcash, което използва своята авангардна технология zk-snark за да предложи на потребителите си напълно частни и анонимни транзакции. Докато неприкосновеността на личния живот не е уникална концепция, Комодо е нещо повече от монета за неприкосновеност на личния живот.

Платформата Komodo премина от концепция до своя генезис блок за по-малко от година. Всичко започна през февруари 2016 г. с кратка декларация за независимост, издадена на Bitcointalk . Джеймс “jl777” Лий, мистериозният основател на Комодо, очерта мисията си да създаде крипто решение, което позволява на цифровите активи да се движат свободно между различни платформи, избягвайки оставянето на каквито и да било следи.

До септември 2016 г. първият блок на Комодо е бил добит. Бързо напред след почти  две години, Комодо успешно извади своя 1 милионен блок . Въпреки че картата им за развитие не е разработена по прост начин като повечето крипто проекти, екипът поддържа своята общност актуализирана чрез непрекъснати публикации в блогове и понастоящем е в процес на създаване на актуализирана карта за развитие за края на 2018 и 2019 г.

KMD е на цена от $0,932166 по време на писането, което е понижение от най-високата му стойност 15,41 долара през декември 2017 г.

PayPie (PPP)

Резюме на Проекта

PayPie е финансова компания, която иска да предложи децентрализирани оценки на кредитния риск. Това ги поставя в конкуренция с Equifax, Transunion и Experian.

Тяхното конкурентно предимство включва уникален, вграден алгоритъм, който вкарва стотици живи финансови данни и ги хвърля върху блок-веригата на Ethereum. Чрез силата на интелигентните договори, PayPie е по-бърз и по-сигурен начин за банките, кредиторите и компаниите, които разглеждат различни фактори за да вкарват кредитни сметки.

Проектът е основан от Ник Чанди и Джаг Барпага , които съчетават опит в работа с големи, значими компании като Forbes и Microsoft.

Chandi е притежател на MBA, сериен предприемач и съосновател на SlickPie , който предоставя онлайн счетоводен софтуер за МСП. Barpagga работи широко с виртуални системи за МСП и е експерт по сигурността на данните.

 

Повече интеграции 

Приложението PayPie вече работи безпроблемно с QuickBooks Online и екипът понастоящем работи върху въвеждането на повече платформи на трети страни. Графикът в техния лист представя ERP софтуер и интерфейси за програмиране на приложения ( API ), които понастоящем са в процес на разработка.

Графикът показва, че ERP и приложните програмни интерфейси ще бъдат завършени през четвъртата половина на 2018г. и, че те ще започнат да създават своята децентрализирана счетоводна система.

 

PPP е на цена от $0,135074  по времето на писането, което е по-ниско от най-високата му стойност $ 3.69 през януари 2018.

Ripple (XRP)

Резюме на Проекта

Основана през 2012 г., Ripple получи сегашното си име през 2015 г. В компания Ripple Labs съоснователи са Райън Фюгер , Крис Ларсен , и Джед Маккейлъб с намерението да се създаде децентрализирана парична система, която ще даде възможност на хората да създават свои собствени пари. Интересното е, че Маккейлъб се отдели от екипа през 2014 г., за да създаде криптовалутата Stellar .

Ripple се състои от 3 продукта, но само 1 всъщност използва монетата XRP.

  1. xCurrent – Основният продукт, предлаган от Ripple Labs. Банките са в състояние да спестят време и пари за изпращане и получаване на средства, без обширни подобрения, които оказват влияние върху работния им поток и представляват риск. Използва блокчейна на Ripple, но не и самата монета XRP.
  2. xRapid – Когато една банка реши да влезе в развиващите се пазари на криптовалути, този продукт подобрява тяхната ликвидност. Недостатъкът е, че те са изложени на колебанията на пазара. xRapid е единственият продукт, който RippleNet предлага, който всъщност използва познатата ни монета XRP.
  3. xVia – Позволява на корпорациите и доставчиците на плащания да изпращат пари чрез банки, но не използва XRP.

Това е важна разлика, която трябва да направите. Ripple може да има 1000+ банкови партньорства, но само тези, които използват xRapid, биха могли да окажат положително въздействие върху цената на XRP.

XRP е на цена от $0,51 по време на писането на статията, което е надолу от най-високата цена $ 3.80 през януари 2018.

SelfKey (KEY)

Резюме на Проекта

Тъй като влиянието на интернет навлиза в живота ни все повече и повече всеки ден, нашата лична информация става все по-уязвима. В сърцевината на технологията блокчейн се крие сигурността и SelfKey е в процес на предефиниране на начина, по който съхраняваме чувствителна информация.

Екипът на SelfKey пусна KEY , техния родствен знак, през януари 2018 г. и набра над 22 милиона долара, след като ICO ги продаде за 11 минути. През второто и третото тримесечие на същата година се появи голяма инерция за проекта, след като се включи в списъка на Binance и няколко други борси.

Основата за SelfKey е създадена от Едмънд Лоуел.

Selfkey е на цена $0,0050 в момента на писането на тази статия. Най-високата цена е записана 0.07 на 15 Януари 2018г.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: “ТОП 12 БОРСИ ЗА КРИПТОВАЛУТИ ПРЕЗ 2018Г.”

 

Swarm (SWM)

Резюме на Проекта

SWARM е децентрализирана платформа за инвестиции, изградена върху блока на “Етериум”. С отворен код, това е модел за участие на общността и правна рамка за съвместимост с регламентите по света, Swarm дава възможност на хората да участват в сектора на частен капитал , независимо колко дълбоки са джобовете им.

Чрез процес, наречен “токенизация”, традиционните активи могат да станат по-търгуеми и по-ликвидни. И движението вече е в ход, като Swarm олицетворява популярната инвестиционна платформа Robinhoodпреди IPO.

В същото време платформата на Swarm ще гарантира, че високите такси и сложните правни споразумения ще престанат да бъдат големите пречки, които винаги са били. И демократизирането на инвестициите е само част от онова, което проектът се е стремял да постигне.

Всъщност има 3 основни категории инвеститори, които Swarm има за цел да помогне:

  • Инвеститорите в CryptoInvestment – Възможностите за инвестиране на Swarm ‘s AI са перфектният начин инвеститорите да намалят риска си на нестабилния крипто пазар.
  • Инвеститори на богатство – С автоматизация на работния поток и безплатен достъп до алтернативни възможности за частни капиталови инвестиции, Swarm може да има силна привлекателност към мениджърите на частни богатства и семейните офиси.
  • Ежедневни инвеститори – Клиентите, които се възползват най-много от Swarm, са ежедневните инвеститори, които сега ще имат достъп до същите възможности за инвестиции с високи добиви.

Всичко това в крайна сметка стана възможно благодарение на способността на Swarm да токенизира активи и да продаде частична собственост върху тях, като използва уникални символи SRC-20.

SWARM е на цена $0,172492 в момента на писането на тази статия. Най-високата цена е записана 1.65$ на 10 Февруари 2018г.

Theta Token (THETA)

Резюме на Проекта

Theta е в процес на създаване на мрежа, която разстройва гигантите за видео стрийминг, които всички сме свикнали да обичаме в сравнително кратък период от време. С увеличаването на видео стрийминг и виртуалната реалност на ръба на нещо голямо, за да се справи с нарастващото търсене, ще са необходими  усилия от страна на индустриалните лидери. Там идва Theta.

Текущата инфраструктура използва мрежи за доставка на съдържание ( CDN ), за да достави видеото на крайните потребители. CDN-тата изискват големите центрове за данни, наречени Point of Presences, да бъдат изградени достатъчно близо географски за зрителите, за да може видео потокът да работи. Това е най-вече проблем в развиващите се страни, което води до затруднения в обмена на данни.

Тъй като качеството на видеото се увеличава, размерът на честотната лента също се изисква да се увеличава, което води до по-високи разходи за CDN. Добавеният разход оказва допълнителен натиск върху индустриалните пазари, които често се прекратяват да натрупват печалби от създателите на съдържание. Мрежата Theta планира да реши тези проблеми, като стимулира потребителите, с наградите Theta Token, да преобразуват излишните си изчислителни ресурси във видео възела на кеша.

 

Theta е на цена от $0,069319  по време на писането, което е по-ниско от най-високата му цена $ 0.312 през януари 2018.

Zilliqa (ZIL)

Резюме на Проекта

Целта на Zilliqa е да се създаде най-бързата и най-децентрализирана платформа на пазара до момента, която позволява на потребителите да разработват интелигентни договори директно на платформата си.  Zilliqa има висока транзакционна производителност и относително по-ниска цена от повечето платформи в бранша. За да постигне това, екипът на Zilliqa ще използва метод, наречен ” sharding” , който е вид разделяне, който разрушава базите данни в по-управляеми сегменти, а също така позволява бази данни да се съхраняват на няколко сървъра. Платформата работи с модел на хибриден консенсусен алгоритъм , съчетаващ Доказателство за работа с практическа  толерантност към грешки, което му позволява да се справя с високи пропускателни способности, без да жертва децентрализация. ZIL е създадена през 2016 г. отXinshu Dong, който е международно признат за неговата компетентност в кибер сигурността както и участието си в множество проекти за национална сигурност за правителството на Сингапур.

 

Проектът е основан от главния научен директор Prateek Saxena , професор по компютърни науки в Националния университет на Сингапур, Jia Yaoqi и Amrit Kumar . Всичките съоснователи са докторанти.

ZIL се оценява на $0,026521 по време на писането на статията, като най-високата му цена е записана на стойност $ 0,22 през май 2018г.

 

 

Моля не приемайте нищо от написаното като финансов, или инвестиционен съвет. В тази статия сме представили част от проектите, които следим с интерес и в които вярваме. Ако решите да придобивате дадена монета, то първо проучете повече как всъщност работи тя, кои са нейните създатели, какъв екип има зад гърба си и чак тогава вземете решение дали бихте се доверили на тези хора. 

 

Харесайте нашата страница във фейсбук и ни последвайте в Twitter.

Инвестирайте при нас и печелете напълно пасивно от реална бизнес възможност.