Нашата ‘топ 100’ поредица от интересни факти за Биткойн – част 4

топ 100 интересни факти за Биткойн
Купи и продай криптовалути

5 интересни факта ,които всеки собственик на биткойн трябва да знае  

Причината ,поради която хората не искат да приемат криптовалутите и да боравят с тях е недостатъчно информация . За това ние от екипа на Крипто Мания България приехме мисията да дадем максимално много и полезна информация на потребителите си .

Прочетете повече: “Част 5 от нашата класация интерессни факти за Биткойн”

Купи и продай криптовалути

16. Печалби от комар

През 2013 г. един човек спечели 11 000 Биткойна на сайт за хазартни игри Bitcoin – сума от 1,3 милиона долара по това време и над 150 милиона долара днес ! . Човекът, известен като Nakowa, предизвика интернет дебат, съсредоточен върху това дали той е бил измамник, гений или късметлия..

17. Университет

University of Nicosia в Кипър е първият университет в света, който приема Bitcoin; Предлага магистърска степен по дигитална валута

Най-големият частен университет в Кипър също предлага политическа рамка за развитието на Кипър в център за търговия, обработка и банкиране на Bitcoin
Никозия, Кипър (20 ноември 2013 г.) – Университетът в Никозия (“UNic”), водещият частен университет в Кипър и един от най-големите английски университети в Евро-средиземноморския регион, обяви днес, че вече приема Bitcoin за заплащане на такси , което го прави първият акредитиран университет в света, който приема все по-популярната цифрова валута.
Освен това, през пролетта на 2014 г. UNic стартира първия магистърска степен по дигитална валута, която е предназначена да помогне на финансовите услуги и бизнес професионалисти, предприемачи, държавни служители и държавни администратори да разберат по-добре техническите основи на цифровата валута; как вероятно ще взаимодейства със съществуващите парични и финансови системи; и какви са възможностите за иновации в цифровите валутни системи.

18. Анонимност

Bitcoin често се използва за незаконни покупки в тъмната мрежа.

Тъмните потребители на уеб предпочитат Bitcoin като начин на плащане, защото няма доказателства, че е извършена покупка. Купените продукти могат да включват наркотици, оръжия, фалшиви продукти и по този начин използват биткойн за да останат анонимни, тъй като допълнително усложняват процедурата за проследяване и лесно могат да останат в движение.

Почти е невъзможно да се намери продавач на тъмната мрежа, който ще приеме други платформи за плащане, тъй като ще изложи на риск в по-голяма степен себе си !

19. Как се дели биткойн

Биткойн се дели на 8 десетични знака

0.00000001 = 1 Сатоши ;

0.00000010 = 10 Сатошита  ;

0.00000100 = 100 Сатошита ;

20. ФБР

ФБР има един от най-големите биткойн портфейли в света.
Когато ФБР затвори “Silk Road”,   се възползва от активите на собственика. В този процес ФБР  се превърна в един от най-богатите собственици на биткойн  в света. Докладът на списание Wired твърди, че ФБР контролира над 120 милиона долара.