Нашата ‘топ 100’ поредица от интересни факти за Биткойн – част 6

Купи и продай криптовалути

5 интересни факта ,които всеки собственик на биткойн трябва да знае  

Причината ,поради която хората не искат да приемат криптовалутите и да боравят с тях е недостатъчно информация . За това ние от екипа на Крипто Мания България приехме мисията да дадем максимално много и полезна информация на потребителите си .

 

Купи и продай криптовалути

Прочетете повече: “Част 7 СЛЕДВА”

 

26.Ванкувър е първият град, който се похвали с битомат (банкомат за биткойни).

27.Hal Finney (4 май 1956 – 28 август 2014 г.) е пионер в криптографските пробиви и първият човек (различен от самия Сатоши Накамото) ,който използва софтуера, да докладва за грешки и да прави подобрения в блокчейн.

28.В статията си за Ню Йоркър от 2011 г. Джошуа Дейвис твърди, че е ограничила самоличността на Накамото до редица възможни личности , включително финландския икономически социолог д-р Вили Льодонвирта и ирландския студент Майкъл Клири, завършил  криптография в Тринити Колидж Дъблин.

29.Цифровите валути са изключително променливи

Вероятно първото нещо, което ще забележите, ако сте били сред криптовалутите е, че те са изключително нестабилни. Това се дължи на факта, че виртуалната валутна търговия се осъществява на различни борси по света, а не на централен обмен, което води до повишена волатилност.Това от своя страна води към трудна преценка при търгуването им в борсите !

30. Криптовалутите нямат основна подкрепа

За разлика от американските долари в портфейла ви ,или в която и да е друга валута по света, цифровите валути не се поддържат от централна банка или правителство .Те също така нямат осезаеми основни фактори, с които да помогнат да се получи подходяща оценка. Докато можете да погледнете историята на печалбите на публично търгуваните акции, за да оцените стойността им ,или икономическото представяне на дадена държава по отношение на растежа на БВП, за да оцените валута като долара, то цифровите валути нямат директни фундаментални връзки. Това прави оценяването на криптовалутите в традиционен смисъл особено трудно, ако не и невъзможно!

 

Ако проекта ни ви допада моля харесайте нашата страница във Фейсбук и се абонирайте за новите ни статии всеки ден !