Ъпдейтът на Етър, който ще го направи дефлационен, идва през август

Повече от 200 000 Етъра са изгорени от влизането на EIP-1559 в сила
Купи и продай криптовалути

EIP-1559 ще стане реалност около 4 август.

Ъпдейтът на кода на Етериум, който ще промени начина на заплащане на такси на миньорите, ще стане реалност на 4 август изминаването на блок 12,965,000, вместо в средата на юли, както бе обявено по-рано.

Този номер на блока бе официално предложен от разработчика Tim Beiko, основният човек на Ethereum Foundation за ъпдейт на мрежата. Ако разработчиците се съгласят с предложението – тази цел ще стане официална.

Купи и продай криптовалути

💣Прочете ли CRYPTO Седмичник? – топ новина: 56% от енергията за добив на BTC е възобновяема – твърди Bitcoin Mining Council-а

Отложената дата дава достатъчно време за извършването на повторни тестове, които да финализират интеграцията и затвърдят, че в кода няма съществени пагубни грешки. Ъпдейтът през април доведе до проблеми – 12% от компютрите в мрежата не успяха да се синхронизират.

“Искаме да се видим как тестването върви, преди да сме обявили конкретна дата за пускането” – каза Beiko.

Така нареченият лондонски хард форк, кръстен на втората годишна конференция на разработчиците на Ethereum през 2015 г., е проектиран да отведе Блокчейн мрежата в дефлационно бъдеще. Хард форк е ъпгрейд, след което кодът на мрежата се променя и миньорите трябва да преминат към него, ако желаят да са синхронизирани с проекта.

Основният компонент на Лондон е въвеждането на EIP-1559. Предложено от създателя на Ethereum Vitalik Buterin и други, променя начина на заплащане на миньорите. В момента те получават новоизминуван ETH, който се създава с всяка нова партида транзакции – плюс таксите за транзакции, които хората плащат, за да използват мрежата.

След като EIP-1559 бъде внедрен чрез лондонския хард форк, обаче, миньорите вече не могат да разчитат на приходи от такси за транзакции, въпреки че потребителите все още могат да ги „tip“-ват, за да гарантират, че транзакциите им преминават бързо. Вместо това потребителите ще плащат основна такса, която отива директно в мрежата и се изгаря или изважда от обращение. Това води до “дефлационен натиск”, който може да увеличи цената на актива.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група