Президентските избори в САЩ е малко вероятно да променят пътя на Биткойн

Купи и продай криптовалути

Крипто анализаторът Джордж Макдона казва, че според него и множество професионални анализатори е малко вероятно президентските избори в САЩ да променят възходящата траектория на цената на Биткойн.

Той се опира на редица основни и технически фактори, за да илюстрира своята теза. Например, McDonaugh твърди, че неотдавнашният скок на цената на биткойн всъщност е част от продължително рали след събитието “Ковид капитулация” през месец Март.

Купи и продай криптовалути

„Позитивни бичи сигнали се появяват един след друг“, казва Макдона.

„Видяхме четири последователни все по-високи върха “(ако разделите времето от март на последователни 60-дневни цикли), което означава, че има ясен възходящ тренд, който се развива и сега“, добави той.

Америка очаква резултатите от президентските избори на 3 Ноември, на които се изправиха Доналд Тръмп и претендентът Джо Байдън. Предизборните социологически проучвания, включително крипто-базирани прогнози , са почти единодушни, като сочат победа на Байдън.

Експертите прогнозират различни сценарии за потенциалното въздействие на изборите върху биткойн, но консенсусът показва, че без значение кой ще спечели, биткойнът също ще спечели. Това е така, защото следващият президент вероятно ще продължи да стимулира разходите – инфлационна икономика, която винаги тласка инвеститорите към безопасни активи като биткойн.

В деня на изборите цената на BTC скочи от около 13 400 на повече от 14 000 долара. По време на писане на тези материали монетата е леко спаднала до 13 962 долара, според данни на coinmarketcap.com , но поддържа бичaта си инерция.

Макдона, който е и съосновател и управляващ директор на инвестиционната компания за криптоактиви KR1 plc, посочи факта, че биткойнът е прекарал повече време над 10 000 долара от всякога в историята си – демонстрация на огромна покупателна сила на пазара.

„Придържането над тази ценова точка през месеците юли, август и септември беше много важно …“, каза той.

Той прогнозира, че BTC ще достигне рекордното си ниво от $ 20 000 до края на Декември или началото на Януари, но предупреди, че това ще дойде с повишена волатилност – периодични изблици на резки спадове от цели 30%. Имаше пет такива спадове по пътя до $ 20 000 през 2016/17.

„Понастоящем виждаме много правилен 60-дневен търговски цикъл, което означава, че сме прекарали много повече време от нормалното в изкачване, а същевременно в цикъла не е останало много време за слизане надолу в цената.” Той добави още:

В момента сме на ден 57 от последнИЯТ 60-дневЕН цикъл. Ако пазарът нареди редица последователни цикли, това е, което формира възходящИЯ тренд. Следователно трайната цена на биткойн, която се намира в края на цикъла, би насочила към още по-голяма сила, тъй като е възможно да формираме само „плитко дъно“, преди да започнем следващия 60-дневен цикъл.

Присъедини се тук:👇

🎯Обучителна система за онлайн пасивни доходи:
https://www.cryptomaniabg.com/blog/category/training/

🎯Facebook група:
https://facebook.com/groups/188588638722650/

🎯Telegram канал:
https://t.me/joinchat/HcNzJU3ExWqPFJkiRvBkTA

🎯Инвестиционни компании:
https://www.cryptomaniabg.com/blog/category/допълнителни-доходи/

*Винаги препоръчваме включване в последното ни инвестиционно предложение. В случая то е компания QubitTech.