USDC да бъде изцяло обезпечен от кеш и държавни ценни книжа

USDC да бъде изцяло обезпечен от кеш и държавни ценни книжа
Купи и продай криптовалути

USDC ще бъде обезпечен само с пари в брой и съкровищни бонове на САЩ, според скорошна публикация в блога на компанията от Centre Consortium.

Стейбълкойните се криптовалути, които са обвързани с цената на фиатната валута. Те са ключов компонент на пазарите на криптовалути, тъй като дават възможност за обръщане на криптовалутите в стабилни криптовалути, вместо в кеш. В случая USDC е обвързан с USD 1:1. 

През юли обаче тава обезпечение от 1:1 бе подложено под съмнение, тъй като Circle разкри в доклад, че в монета е подкрепена само с 61%в кеш и парични еквиваленти. Останалите проценти бяха заети от други активи и краткосрочен корпоративен дълг на други компании.

Купи и продай криптовалути

„Имайки предвид настроенията на общността, нашия ангажимент за доверие, прозрачност и променящия се регулаторен пейзаж, Circle, с подкрепата на Center и Coinbase, обяви, че сега ще държи резерва на USDC изцяло в брой и краткотрайни американски съкровищници“ – бе публикувано на блога.

Понастоящем USDC има обща пазарна капитализация от $27В, което я прави деветата по големина криптовалута, според CoinGecko. Най-големият стейбълкойн е USDT с пазарна капитализация от над $65В.

По-рано този месец Tether също публикува подобен доклад за резервите си, в който се описва, че паричните средства и банковите депозити на стабилкойн са само 10%. 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група