Втора турска крипто борса затваря врати – Vebitcoin

Втора турска борса затваря врати - Vebitcoin
Купи и продай криптовалути

Vebitcoin, турска борса за криптовалута внезапно спря търговия, като посочи причина за финансови затруднения. 

„Поради скорошния интерес към крипто, транзакциите ни станаха много по-интензивни от очакваното“, се казва в изявление на уебсайта на Vebitcoin. „Съжаляваме, че тази ситуация ни постави във финансово трудно положение.“

Vebitcoin е една от най-малките борси в страната. Ежедневният търговски обем в петък е бил $60М. За сравнение, дневният обем на търговията на Thodex е бил $585,5M в последния ден на търговия.

Сделките с Биткойн представляват 56% от дневния обем на Vebitcoin в петък, последвани от 10% за XRP и 6% за Stellar. Все още не е известен размерът на средствата, заключени на борсата.

Купи и продай криптовалути

Малко след съобщението, турският наблюдател за финансови престъпления MASAK замрази всички банкови сметки в страната, свързани с Vebitcoin, и откри разследване срещу компанията и нейните мениджъри. Мерткан Байрактар, адвокат, който представлява седем души по дело срещу другата борса Thodex, заяви, че замразяването на банкови сметки е необходимата първа стъпка за защита на тези, които подават правна жалба в съда срещу компанията. „Това беше трагична седмица за турската крипто“, добави той.

Има ли борсата BitGo защита?

Vebitcoin се описа на уебсайта на компанията като „партньор в Турция“ на BitGo, базираната в Калифорния компания за защита на дигитални активи.

 „Всички продукти на нашата фондова борса, която е партньор на BitGo, са покрити от застраховка“, отбелязва Vebitcoin.

В туит от 4 юни 2020 г. се казва: „Vebitcoin е турският партньор на BitGo, най-важната криптовалутна банка в света за cold съхранение“.

пасивни доходи от криптовалути

От друга страна говорител на BitGo поясни, че Vebitcoin е само негов клиент на hot портфейл – а не клиент на cold портфейл – и със сигурност не е негов партньор. „Надценява ли Vebitcoin отношенията си с нас? Възможно “, каза говорителят, добавяйки, че компанията не е била запозната с представянето на своите клиенти на техните взаимоотношения.

пасивни доходи от криптовалути

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържани

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница